Home

Achtergrond 278 x bekeken

TrusQ breidt uit met Belgische bedrijven

Een aantal grote Belgische veevoerbedrijven treedt toe tot het TrusQ feed Safety Program.

Het gaat om de bedrijven Aveve, Cehave Van den Berghe, Hendrix Haeck en Quartes. Met de uitbreiding ontstaat een sterk collectief voor voedselveiligheid van veevoerbedrijven in de Benelux.

TrusQ was tot nu toe een puur Nederlandse aangelegenheid waarin zes grote veevoerbedrijven (Agrifirm, ForFarmers, Cehave Landbouwbelang Rijnvallei, De Heus en Hendrix UTD) goed voor ongeveer 60 procent van de Nederlandse mengvoermarkt, samenwerken op het gebied van kwaliteitsbewaking en -borging.

TrusQ werd in 2003 opgericht door de zes genoemde Nederlandse bedrijven. Doel was en is om de kwaliteit van de grondstoffen die worden verwerkt in het mengvoer waterdicht te borgen. Toeleveranciers van grondstoffen krijgen regelmatig controles en audits. Pas wanneer de leverancier én zijn product in orde worden bevonden mogen de betreffende grondstoffen in veevoer worden verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.