Home

Achtergrond 210 x bekeken 2 reacties

Trekvogels vermoedelijk bron Britse vogelpest

De uitbraak van vogelpest op een fokkerij in het Oost-Engelse Diss is vermoedelijk veroorzaakt door trekvogels.

Tot nu toe is er echter geen bewijs gevonden dat trekvogels in de buurt ook met H5N1 zijn besmet. Dat staat in een eerste rapportage van het plattelandsministerie Defra over de uitbraak op Redgrave Park Farm.

Volgens het rapport vond de uitbraak op de scharrelfokkerij plaats op geringe afstand van een waterpartij waar veel wilde vogels huizen. Onder die vogels is echter tot nu toe geen ongewone sterfte waargenomen. "Dat de besmetting zo is binnengekomen, is echter niet uit te sluiten", aldus Defra.

Op Redgrave Park Farm werden na de ontdekking alle 6.500 kalkoenen, eenden en ganzen geruimd. Later is ook het pluimvee op vijf andere boerderijen, alle behorend tot hetzelfde bedrijf, geruimd. Daarbij bleek nog een tweede bedrijf besmet te zijn.

Volgens de onderzoekers is dat waarschijnlijk te wijten aan onvoldoende voorzorgsmaatregelen door de werknemers van Redgrave die op alle boerderijen werden ingezet. "Simpele maatregelen als het reinigen van de laarzen werden niet uitgevoerd."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kubelink

  Hmmm, nog even goed lezen: 1) De eigenaar heeft simpele voorzorgsmaatregelen niet uitgevoerd. 2) Er zijn nu twee bedrijven van dezelfde eigenaar besmet. (Ra, ra, door het zelfde vogeltje of door de eigenaar?) en last but not least, 3) Onder wilde vogels is er geen ongewone sterfte uitgebroken, terwijl er wel veel vogels bij een waterpartij bij elkaar komen (De vogeltjes leven blijkbaar erg hygiënisch. Dragen ze mondkapjes dan?). . . . . . .
  Heldere aanwijzingen hè. Dus is nu de conclusie . . . omdat niet helemaal uit te sluiten is dat het van wilde vogels komt (net zo goed dat je ook niets anders mag uitsluiten) krijgen we de volgende kop boven het artikel “Trekvogels vermoedelijke bron Britse vogelpest!
  RIOOLJOURNALISTIEK!!!

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Zoals jagen een ander woord is voor lustmoord, zo is ruimen een ander woord voor afmaken, vermoorden.
  Op een dag zullen beide partijen zich vinden in de ultieme moordpartij.
  HET UIT DE LUCHT KNALLEN VAN TREKVOGELS.
  HET MASSAAL UITROEIEN VAN ONSCHULDIGE DIEREN!
  Anders dan gewone (zoog)dieren, zijn mensen tot alles in staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.