Home

Achtergrond 165 x bekeken

Topman Numico verzilvert aandelen

Bestuursvoorzitter Jan Bennink van babyvoedingsmiddelenconcern Numico heeft voor vele tientallen miljoenen euro's zijn aandelen en opties verzilverd.

Dat bleek vandaag uit een belangenmelding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bennink heeft het pakket verkocht aan het Franse Danone, dat Numico inlijft voor 55 euro per aandeel. De topman kreeg in totaal ruim 119 miljoen euro voor zijn pakket. Voor een deel van de aandelen heeft Bennink ooit ook geld betaald, waardoor onduidelijk is hoeveel geld hij precies overhoudt.

Bovenop zijn optie- en aandelenpakket krijgt Bennink, als de fusie tussen Danone en Numico wordt bezegeld, ook nog een vertrekregeling. Eerder becijferde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dat de topman in totaal 87,4 miljoen euro overhoudt. De belangenclub sprak van "absurde bedragen''.

In de politiek ontstond ophef over de extra beloningen voor bestuurders bij een overname of fusie. In een interview met Het Financieele Dagblad vorige maand verdedigde Bennink zichzelf. Hij zei het geld niet voor zichzelf te houden, maar weg te geven aan zijn kinderen en goede doelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.