Home

Achtergrond 284 x bekeken

Tips gevraagd over quotum, kengetallen en grond

Vrijdag hebben we de opdrachten binnen gekregen. De week van de aardappels was me nog alles mee gevallen en ik keek dan ook weer met goede moed uit naar de volgende week. Totdat ik zag wat het onderwerp was. De hele week opdrachten over een melkveebedrijf... Dat ligt niet echt in mijn straatje. Stiekem had ik gehoopt op opdrachten die iets met varkens te maken zouden hebben. Maar ook deze week kom ik er wel weer uit, wie weet vind ik koeien straks wel net zo leuk als aardappels en phytothora.

Er staat weer een drukke week op me te wachten. Thuis is het weer werpweek en zullen er dus 100 zeugen moeten werpen. Daarnaast is het op het moment erg druk met PorQ. En ik probeer ook nog een handje te helpen bij de voorbereidingen van de najaarsvergadering van de EPP. Dion (mijn vriend) en ik zijn inmiddels een goed jaar lid van de EPP. De EPP zien wij als een grote studieclub met optimistische, vooruitstrevende ondernemers in de varkenshouderij. Het is erg leuk en leerzaam om lid te zijn van de EPP, zo hebben we meteen een goed netwerk en geregeld worden er interessante uitjes georganiseerd.

Wie heeft tips?

Hopelijk heb ik naast mijn drukte nog genoeg tijd om me in de melkveehouderij te verdiepen. Daarnaast hoop ik weer op goede tips van jullie. Zo moet ik deze week onder andere het volgende weten; welke kengetallen van belang zijn als het melkquotum gaat verdwijnen?, en op welke manier kun je voldoende rendement uit je grond halen?

Of registreer je om te kunnen reageren.