Home

Achtergrond 234 x bekeken

Tientallen klachten over gelegenheidsarbeid bij Colland

Colland en Interpolis hebben de afgelopen twee weken 39 klachten binnen gekregen, in antwoord op de oproep aan alle telers met problemen in de uitvoering van de gelegenheidsarbeidregeling.

In september kaartte aardbeienteler Bianca de Vries in haar weblog op www.weekbladgroentenenefruit.nl de problemen aan die zij had met niet goed doorkomende aan- en afmeldingen van tijdelijke werknemers in de gelegenheidsarbeidregeling van Colland met premiekorting. Zowel werkgeversvoorzitter Mans Vulto als werknemersvoorzitter Gerard Roest herkende de problemen, die zij zelf ook al aan uitvoerder Interpolis hadden voorgelegd.

Tot het eind van het jaar heeft Interpolis nu een taskforce samengesteld van doortastende probleemoplossers. Acht van de 39 klachten zijn inmiddels afgehandeld. Groente- en fruittelers die ook nog graag hun klacht willen doorgeven kunnen hun dossier inclusief alle identificerende gegevens kwijt via het reactieformulier op de website www.colland.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.