Home

Achtergrond 183 x bekeken

Snelgroeiende bioteelt glasgroente wil duurzamer

De biologische glastuinbouw werkt aan een strategie waarin het verder wil verduurzamen.

Daarmee wil de snel groeiende teelt zich blijven onderscheiden van de steeds duurzamere gangbare teelt. Het areaal biologische glastuinbouw groeit komend seizoen met 14 procent naar 82 hectare.

De productwerkgroep biologische glastuinbouw van Bioconnect heeft de uitgangspunten voor de toekomstvisie uitgewerkt. Gisteren gaf coördinator Marian Blom van belangenorganisatie Biologica de visie weer op de jaarbijeenkomst Biologische glastuinbouw onderzoek & bedrijfsnetwerk.

De biologische sector wil verduurzamen. De wens is enerzijds idealistisch, maar ook een gevolg van de steeds duurzamer gangbare teelt. "In de gangbare teelt gebeurt veel. Dat laat de biologische teelt niet onberoerd. We zitten niet op een eiland. We moeten aan het werk."

De telers zullen de uitgangspunten gezamenlijk verder invullen. Bijvoorbeeld de CO2-uitstoot. De biologische teelt wil dat inperken, maar het is aan de teelt hiervoor een streefwaarde af te spreken. Ook zaken als uitspoeling is een onderwerp van de verduurzamingsagenda. Deze visie moet de agenda voor gewasonderzoek gaan bepalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.