Home

Achtergrond 180 x bekeken

Schijndel plant duurzaam in Kloosterpark

De gemeente Schijndel plant in het nieuwe Kloosterpark alleen maar duurzaam geteelde bomen. De lindes en zuilbeuken komen van biologische en Milieukeurkwekers.

Bij alle elementen in de aanleg van het Kloosterpark heeft Schijndel extra rekening gehouden met het duurzaamheidaspect. De bomen komen van een Milieukeurkweker, het bos- en haagplantsoen ook deels van biologische kwekers. Dit meldt het vakblad Tuin&Lanschap.

Eerder bleek uit onderzoek van DLV Plant dat gemeenten en provincies nog nauwelijks biologische bomen planten en dat in dit tempo de overheidsdoelstelling van 10 % biologisch geproduceerde aanplant in 2010.

Bij de teelt volgens de eisen van Milieukeur worden nauwelijks chemische middelen ingezet. Tevens wordt gebruik gemaakt van minder uitspoelingsgevoelige meststoffen. Ook natuurbeheer behoort tot de activiteiten van de Milieukeurkwekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.