Home

Achtergrond 190 x bekeken

Scheidingskosten houden stellen bij elkaar

De kosten die komen kijken bij het verbreken van een relatie, zoals door de verkoop van het huis, een hypotheek en een verhuizing, is voor bijna een op de zes (15 procent) Nederlanders een reden om een relatie niet te verbreken.

Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat relatiesite Parship.nl liet uitvoeren. Volgens de site zou ook het opgeven van de luxe levensstijl of de levensstandaard die iemand gewend is, een rol spelen als er overwogen wordt te 'scheiden'. 38 Procent van de ondervraagden geeft aan dat dat redenen zouden zijn bij elkaar te blijven.

In het onderzoek werden 897 Nederlandse mannen en vrouwen met en zonder relatie in de leeftijd van 18 tot 60 jaar ondervraagd. Opvallend noemt Parship dat er nauwelijks verschil is tussen de antwoorden van mannen en vrouwen; de klassieke 'gold digger' valt niet te bespeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.