Home

Achtergrond 166 x bekeken

SABMiller wil Grolsch overnemen voor 816 miljoen

De Brits/Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller heeft een indicatief overnamebod gedaan op de Nederlandse branchegenoot Grolsch.

SABMiller wil een bod doen van 48,25 euro per aandeel, wat neerkomt op 816 miljoen euro. De raad van bestuur en commissarissen van Grolsch steunen het bod, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Het aandeel schoot vandaag op de beurs in Amsterdam met 77 procent omhoog tot 47,80 euro.

Het bod is in contanten en al volledig gefinancieerd en vertegenwoordigt een premie van 84,3 procent ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van het Grolsch-aandeel in de afgelopen maand. Naast de steun van bestuurders van Grolsch heeft een groep aandeelhouders, goed voor 37 procent, zich achter het bod geschaard.

SABMiller ziet met Grolsch met name in nog minder ontwikkelde markten als Afrika en Latijns-Amerika kansen liggen. Ook in Centraal- en Oost-Europa ziet de Britse bierbouwer kansen liggen.

SABMiller is van oorsprong een Zuid-Afrikaans bedrijf. Het concern kreeg zijn huidige naam, toen South African Breweries in 2002 de Amerikaanse bierbrouwer Miller kocht. SABMiller is gevestigd in Londen. Het is na het Belgisch-Braziliaanse InBev de grootste bierbrouwer ter wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.