Home

Achtergrond 215 x bekeken

Rostselmash koopt Bühler

De Russische maaidorserfabrikant Rostselmash heeft trekkerbouwer Bühler in het Canadese Winnipeg gekocht.

Rostselmash heeft met een meerderheidsaandeel van tachtig procent de volledige zeggenschap over Bühler gekregen.

Bühler is in Noord Amerika vooral bekend als fabrikant van een breed scala aan vooral eenvoudige werktuigen. Daarover beschikt het bedrijf over diverse divisies. Grote bekendheid verwierf Bühler echter vanwege de overname van de New Holland trekkerfabriek in Winnipeg, na het ontstaan van Case New Holland in 2000.

Sindsdien bouwt het bedrijf Genesis frametrekkers en Versatile kniktrekkers, voornamelijk voor de Noord Amerikaanse en Australische markt. Maar ook in Rusland, Kazachstan en Oekraïne zijn Bühler trekkers te vinden. Via zijn 200 dealers in deze landen, wil Rostselmash daarin een sterkere positie opbouwen. Tot dusver is Rostselmash vooral bekend als producent van maaidorsers. Met verspreiding voornamelijk in de landen van de vroegere sovjetunie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.