Home

Achtergrond 333 x bekeken

Rode paprika's onder bijna 16.000 lux groeilicht

Bij het Improvement Centre in Bleiswijk is 10 oktober een proef gestart met rode paprika's onder een lichtniveau van 210 µmol/m².s, wat overeen met ongeveer 15.900 lux.

Hortilux Schréder, Green Q en de Ruiter Seeds hebben het initiatief genomen voor deze proef en doen dit samen met participanten Plantenkwekerij Van der Lugt, Grodan, Sunrise en kwekerij de Wieringermeer. Met het unieke hoge lichtniveau wordt gekeken in hoeverre hiermee zetting geforceerd kan worden en jaarrond geproduceerd kan worden. Daarnaast zou het belichten betere stuurmogelijkheden van de plant moeten bieden in de donkere periode van november tot en met februari.

De gewasgroei en productie van de proef bij het Improvement Centre worden vergeleken met proefvakken bij telers die in dit project betrokken zijn; kwekerij de Wieringermeer, Sunrise, Kwekerij Grootscholten en Kwekerij 't Vlaske. De bedoeling is om zo rond de Kerst rode paprika's te kunnen oogsten en een meerproductie van 10 procent op jaarbasis te realiseren. In de proef staat het ras Fantasy, geënt op de onderstam Napoli en er wordt geteeld met 2 stengels per plant en 6 stengels per vierkante meter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.