Home

Achtergrond 297 x bekeken

Respect en goede omgang in de keten!

Zoals in mijn introductiefilmpje te zien is houden wij luxe vleesvee. Ons bedrijf maakt deel uit van een kleine keten. De afzet van luxe vleesvee vind plaats in een nichemarkt. Tussen de verschillende schakels in de keten wordt nauw overleg gepleegd, er wordt echter niet op basis van contracten gewerkt.
Het meest fascinerende aan deze keten is in mijn ogen de grossierderij te weten:
Vleesvee Integratie Twente (VIT)

VIT is 20 jaar geleden gestart met het vermarkten van luxe rundvlees op kleine schaal. Door de jaren heen heeft het de afzet van luxe rundvlees weten uit te bouwen, elk jaar is er een constante rustige groei gerealiseerd. Dit is de juiste manier om een solide bedrijfsvoering te waarborgen en een betrouwbare zakenpartner te vormen. Zowel voor de leveranciers, afnemers als de andere partners.

Deskundigheid is basis voor duidelijke regie

Wat VIT zo boeiend maakt is de rol van regisseur van de keten, zonder elkaars verantwoordelijkheid aan te tasten. VIT levert voor een groot gedeelte het uitgangsmateriaal aan de mesterijen. Die regisserende rol leidt ertoe dat hij in staat is het hele jaar rond elke slager datgene te leveren waar hij om vraagt. Vlees is een beperkt houdbaar product. Daarom is een goede planning en plaatsing van het product een vereiste.

Kennis van de markt met daarnaast het ‘fingerspitzengefühl’ om zaken te organiseren zijn van doorslaggevend belang.
De kwaliteit van het vlees wordt mede bepaald door de aandacht die aan het vlees wordt geschonken na de slacht. Een goede rijping (rijping is de tijd tussen slacht en consumptie van het vlees) van het vlees is van groot belang evenals een vakkundige bewerking.

VIT streeft een hoge kwaliteit van het product na en bereikt dat via de keten waaraan jarenlang is gebouwd. De keten is gebaseerd op basis van vertrouwen ten opzichte van leveranciers en afnemers. Continuïteit in al zijn hoedanigheid staat hoog in het vaandel, dit maakt het mogelijk te groeien in een niche markt!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.