Home

Achtergrond 170 x bekeken

QS: twijfels over kwaliteit residulaboratoria groente en fruit

Te veel laboratoria slagen er niet in een nauwkeurige residu-analyse van groenten en fruit te maken. Dat stelt de Duitse kwaliteitsorganisatie en certiferingssysteem QS.

In een kwaliteitstest onder 67 laboratoria slaagden er 47 niet in om van twee werkingsstoffen de juiste gehaltes vast te stellen. QS noemt dat teleurstellend en laat deze 47 bedrijven een herkansing doen. Zeker omdat de test draaide om gangbare middelen in de saladegroenteteelt.
Slagen de laboratoria daar niet in, kunnen ze de QS-erkenning verliezen of niet verkrijgen. Voor deze bedrijven is de erkenning belangrijk, omdat steeds meer supermarkten een QS-residutest eisen. Zo is er vooral veel vraag naar QS-analyses op Spaans product na de problemen met illegale middelen vorig jaar. Onder de 67 laboratoria zaten ook bedrijven uit Nederland en Spanje.

Of registreer je om te kunnen reageren.