Home

Achtergrond 228 x bekeken 7 reacties

PvdD: Stigmatiserende terrorisme-spotjes van de buis

Het kabinet moet spotjes van Postbus 51 tegen terrorisme niet uitzenden.

Dat wil de partij voor de Dieren (PvdD), zo liet de partij vandaag weten. De partij vindt de spotjes stigmatiserend omdat dierenrechtenactivisme "wordt aangemerkt als terroristisch''.

Volgens de partij is dat onterecht omdat minister Guusje Ter Horst (Binnenlandse Zaken) eerder dit jaar nog heeft aangegeven dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat 'activiteiten die onder het dierenactivisme gerangschikt kunnen worden, aanleiding kunnen zijn tot terroristische acties'.

"In de nieuwe campagne wordt gesproken over 'radicale figuren' met 'extreme ideeën over dierenrechten' en wordt het dierenrechtenactivisme in direct verband gebracht met terrorisme. Dat staat haaks op de conclusie uit een recent AIVD-rapport dat van een terroristische dreiging vanuit het dierenrechtenactivisme geen sprake is'', aldus PvdD-Tweede Kamerlid Esther Ouwehand.

Ze noemt de stigmatisering van dierenrechtenactivisten door de overheid volstrekt ontoelaatbaar. "De radio- en televisiespots waarin mensen die dieren een beter leven gunnen worden afgeschilderd als terroristen moeten zo snel mogelijk uit de ether en van de buis.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Anne van den Hof

  Het woord terrorisme krijgt hierdoor een totaal verkeerde betekenis. Het is gevaarlijk om oncontroleerbare antie terrorisme wetgeving te introduceren en direct over te gaan tot woordvervuiling. Terrorisme en je gepest voelen krijgen nu dezelfde betekenis. Komt de ME dan aanrazen bij elk gepest kind op school? Dit is schieten met een geweer op een molecuul.

 • no-profile-image

  boer

  dus je mag wel boeren terroriseren! niet te geloven. uitzenden die spotje.
  komt de waarheid ook aan het licht.


  FARMERS FEEDS THE WORLD!

 • no-profile-image

  Kubelink

  Als Bin Laden himself met enkel een bivakmuts op zijn kop bij mij voor de deur zou gaan staan, dan vindt ik dat ook geen pesten meer. Ik zou op de grond rollen van het lachen.

 • no-profile-image

  Michel

  Dat aanhangers van pvdd op bezoek komen met een bivakmuts, vind ik niet echt pesten meer. Gelukkig keren steeds meer mensen (nu ook de gehele politiek) zich tegen deze terroristen. Maar als toch deze spot van de buis gaat, dan moet daar tegenover staan dat de spot "bewust kiezen" ook meteen verdwijnt, over stigmatiserende spotjes gesproken.

 • no-profile-image

  Dorien

  Michel, daar ben ik het helemaal mee eens.

 • no-profile-image

  jac

  te gek voor woorden! Morgen belt Bin laden met de melding dat hij de spotjes stigmatiserend vindt voor zijn zogenaamde vrijheidsstrijd.....
  Moet niet veel gekker worden, het is al erg genoeg dat een dierenarts in NL een boete moet betalen omdat hij enkele organisaties bij de naam, terroristen, genoemd heeft....

 • no-profile-image

  gj

  Jac en Boer hebben het goed begrepen hoe het inmiddels werkt in Nederland.
  Scholieren die protesteren worden direct omringd door ME en politie en de hele club. Als zij vernielingen aanrichten terecht overigens. Als in de grotere steden een deel van een bepaalde bevolkingsgroep auto's in de brand steken worden zij vervolgens op grote afstand "gecontroleerd" in de gaten gehouden door de politie, ME.

  Als boerenerven en transportbedrijven worden betreden door zgn dierenactivisten die terroristische acties uitvoeren wordt er nooit iemand gearresteerd. Of wil/mag de overheid niemand arresteren?
  Bin Laden heeft waarschijnlijk de volgende zomer een trainingskamp te Appelscha. Moet kunnen in Nederland

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.