Home

Achtergrond 276 x bekeken

Probleem met Enzicur in roos

Enzicur, de fungicide van Koppert die werkt op basis van enzymen, veroorzaakt problemen in de teelt van roos.

Dat meldt de fabrikant. Koppert raadt het gebruik van het middel in roos nu af.

Volgens Koppert treden onverwachte plantreacties op. Bij verschillende cultivars zijn gebreksverschijnselen en bladschade waargenomen. De precieze oorzaak is nog onduidelijk en wordt nu onderzocht. Zo is niet helder of het middel zelf of de combinatie met Addit het probleem veroorzaakt, of een veelheid aan andere factoren die een rol kunnen spelen.

Bij de aanvraag voor een toelating is het middel intensief getest, door Koppert en onafhankelijke partijen, en zijn deze problemen niet waargenomen.

Koppert won met Enzicur dit najaar de Horti Fair Innovaton Award. Het middel viel in de prijzen omdat het een opvallende vernieuwing in het bestrijdingsmiddelenpakket betreft: een natuurlijk middel op basis van enzymen dat past in de geïntegreerde teelt. Het wordt gebruikt in zes gewassen onder glas, waaronder roos. In andere gewassen speelt dit probleem niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.