Home

Achtergrond 175 x bekeken

Prins: EU moet sterke positie doortrekken

Het zou goed zijn wanneer de Europese Unie haar sterke internationale positie in het klimaatdebat over het beperken van broeikasgassen zou doortrekken naar het 'adaptatiedossier', het dossier over klimaatverandering.

Dat zei prins Willem-Alexander dinsdag bij het congres Maak ruimte voor klimaat van het Nationaal Programma Adaptatie Ruimte en Klimaat (ARK).

Uit het Adaptatiefonds, dat deel uitmaakt van het Kyoto Protocol, moeten projecten worden gefinancierd om landen te helpen zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering (adaptatie), bijvoorbeeld droogte of overstromingen. Op termijn moet dit fonds 300 tot 500 miljoen dollar gaan beheren.

Bij de komende VN-conferentie op Bali wordt gesproken over het fonds, aldus de prins. "Het is zaak dat snel kan worden overgegaan tot het in werking treden van dat adaptatiefonds en ik hoop dat hier op Bali vaart achter gezet wordt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.