Home

Achtergrond 216 x bekeken

Principeakkoord cao FloraHolland

De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond en de directie van FloraHolland hebben een principeakkoord bereikt over de cao 2008.

De cao is bestemd voor de medewerkers van de vijf vestigingen van het huidige FloraHolland. Het principeakkoord wordt op korte termijn ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van de vakbonden FNV en CNV.

De loonschalen in de cao 2008 stijgen in twee stappen met totaal 3,5 procent. De eerste verhoging is per 1 januari 2008 met 2,5 procent en de tweede per 1 juli 2008 met 1 procent. De reiskostenvergoeding neemt toe door middel van een aanpassing aan de tarieven van het openbaar vervoer. Andere afspraken die zijn gemaakt, hebben betrekking op doorbetaling bij jeugdwerkloosheid en arbeidsomstandigheden.

Zowel FloraHolland als de vakbonden menen dat er zo snel moet worden gestart met de uitwerking van een aantal beleidsmatige onderwerpen voor de toekomstige cao voor de medewerkers van fusiecombinatie FloraHolland. De fusie tussen Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland is per 1 januari 2008 een feit. De fusiecombinatie zet jaarlijks circa 4 miljard euro om.

Of registreer je om te kunnen reageren.