Home

Achtergrond 185 x bekeken

Prijzen voor meststoffen stijgen

In navolging van de stijgende potgrondprijzen zullen het komend seizoen ook de prijzen van meststoffen voor zowel de containerteelt als de vollegrondsteelt stijgen.

Hoe groot de prijsverhogingen zijn, verschilt per fabrikant.
Meststoffenfabrikant Haifa Chemicals meldt dat de prijzen van hun tuinbouwmeststoffen fors zullen stijgen, wat volgens woordvoerder Maarten Roelofs in de lijn ligt van de ontwikkelingen bij de landbouwmeststoffen. “Sinds begin dit jaar zijn de grondstoffenprijzen van met name kalium en fosfaat fors gestegen.
Bij kalium- en fosfaatmeststoffen van Haifa moeten boomkwekers rekening houden met prijsverhogingen tot meer dan 15%.
Coert Rasenberg, verkoopleider buitenteelten bij Scotts Benelux, bevestigt de prijsverhogingen van de grondstoffen voor meststoffen. Scotts berekent de kostenstijgingen echter niet volledig door aan kwekers, Rasenberg spreekt over een minimale stijging van enkele procenten. “Wij hebben geprobeerd de stijging van de grondstoffenprijzen deels te absorberen door efficiënter te werken.’’

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.