Home

Achtergrond 150 x bekeken

Predikant Hendrikse is gelovige atheïst

Dominee Klaas Hendrikse van de protestantse kerk in Middelburg gelooft niet dat God bestaat, maar hij gelooft wel in God. Hij beschouwt zichzelf als een gelovige atheïst.

In zijn boek 'Geloven in een God die niet bestaat' haalt hij uit naar zowel de gevestigde kerken, die vasthouden aan middeleeuwse rituelen en geen antwoord hebben op de groeiende behoefte van mensen aan spiritualiteit.

Ook de atheïsten krijgen ervan langs. Zij zijn atheïst geworden uit rancune over een door een godsdienst bepaald verleden of hebben het "tot een kunst verheven om gelovigen te typeren als mensen met een intellectueel defect'' zonder dat zij zich van hun eigen agressiviteit, zelfvoldaanheid en gebrek aan humor bewust zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.