Home

Achtergrond 166 x bekeken

Poolse president draagt Tusk voor als premier

De Poolse president Lech Kaczynski heeft de liberale politicus Donald Tusk vrijdag formeel voorgedragen als kandidaat voor het premierschap.

Het liberale Burgerplatform van Tusk was de grote winnaar van de parlementsverkiezingen bijna drie weken geleden. Tusk is vrijwel rond met de gematigde boerenpartij PSL over de vorming van een regeringscoalitie. De tweelingbroer van de president, premier Jaroslaw Kaczynski, trad enkele dagen geleden af met zijn met zijn conservatieve regering.

Tusk wil de verstoorde verhoudingen met de Europese Unie verbeteren. Jaroslaw Kaczynski zette de verhoudingen met de Europese partners op scherp door zich keihard op te stellen in onderhandelingen en zijn vijandige uitspraken jegens buurland Duitsland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.