Home

Achtergrond 182 x bekeken

Poolse arbeiders hengelen Nederlandse wateren leeg

De tienduizenden Polen die naar Nederland komen om te werken, hengelen in hun vrije tijd de Nederlandse wateren leeg.

Uit het hele land trekken hengelsportverenigingen aan de bel bij de overkoepelende organisatie Sportvisserij Nederland. "De Polen hebben een andere ethiek en eetcultuur en houden zich niet aan de regels'', aldus woordvoerder Juul Steyn van Sportvisserij Nederland.

De situatie is zo alarmerend dat de organisatie inmiddels een Poolse vertaling heeft gemaakt van de visvoorschriften. Verder worden op het hoofdkantoor in Bilthoven controleurs en agenten bijgeschoold om de misstanden op te sporen. De meeste Nederlandse sportvissers hengelen uit hobby en zetten de vangst weer terug. De Polen vissen vooral uit economisch motief, constateert Steyn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.