Home

Achtergrond 92 x bekeken

Plasterk komt scholieren niet verder tegemoet

Het kabinet zal de norm voor het aantal lesuren op middelbare scholen niet verder versoepelen.

Wel komt er een overleg met leerlingen en scholen over welke schoolactiviteiten binnen deze norm vallen. Dat heeft onderwijsminister Ronald Plasterk vandaag gezegd.

Begin deze week kwam staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs met de scholen in het voortgezet onderwijs overeen dat 40 van de 1040 verplichte lesuren niet langer voor iedere leerling hoeven te gelden. Dat betekent dat buitenschoolse activiteiten zoals toneelles gaan meetellen voor de norm.

Daarmee wordt het voor scholen gemakkelijker aan de norm te voldoen. Scholieren lieten eerder op vandaag met een demonstratie op het Museumplein weten, dat zij de versoepeling niet ver genoeg vinden gaan. Zij eisen een nieuw standpunt van het kabinet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.