Home

Achtergrond 372 x bekeken 63 reacties

Partij voor de Dieren: Dit is pas het begin

Met dank aan ambtenaren op het ministerie van landbouw die het afgelopen jaar de antwoorden zochten op 175 vragen van de Partij voor de Dieren (PvdD) presenteerde Marianne Thieme vandaag het parlementair jaarverslag van haar partij.

"Nooit eerder was er zo veel aandacht voor dierenwelzijn. En dit is nog maar het begin. Op overheidsniveau zouden daar veel meer mensen mee bezig moeten zijn'', aldus Kamerlid Thieme, die de balans opmaakte na 365 dagen Partij voor de Dieren in het parlement. "Dat de beantwoording van onze vragen twee ambtenaren zou hebben beziggehouden en 350.000 euro kostte, is nog maar een voorzichtig begin. Het ministerie zal heel veel meer menskracht en budget moeten vrijmaken voor het welzijn van dieren.''

"Op dit moment wordt er ongeveer een cent per productiedier uitgegeven aan het verbeteren van dierenwelzijn. Als de goede voornemens van de minister ook maar een stuiver waard zouden zijn, zou dat al moeten leiden tot een vervijfvoudiging van het budget en daar zullen wij voor vechten.''

De PvdD legde in een 850 pagina's boekwerk verantwoording af aan de achterban. ,,Waarschijnlijk een omvangrijkere verantwoording dan enig andere politieke partij in Nederland ooit heeft afgelegd''. Ter compensatie van het vele papier dat is gebruikt, worden er bomen geplant in Nigeria, aldus Thieme.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  Ik vind die marianne thieme echt een vervelende mevrouw, die niet echt weet waar ze het over heeft.

 • no-profile-image

  Knor

  Ach..Geert Wilders roept ook al jaren dat de buitenlanders op moeten zouten. En hem nemen we ook niet serieus. En Jeffrey, thieme een soepkip noemen vind ik teveel eer voor haar, een soepkip heeft nog een functie.

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  Ondanks de keurige verwoording van het AGD over het jaarverslag van de PvdD presteren de respondenten het toch weer om er een akelige en vijandige draai aan te geven. Als ze zo over een gewetensvolle politica praten kan je nagaan hoe ze met hun dieren omgaan!

 • no-profile-image

  durk

  Kan die meid met die bolle ogen zich niet beter bezig houden met al die 'huisdieren' op de flatjes en in kleine benzen.
  Of levert dat te weinig publiciteit op?

 • no-profile-image

  J.M.Dunnebier

  Prima deze publicatie van de PVD,een open deur voor de sector,deze ontwikkeling is niet meer te stoppen,de sector doet er verstandig aan om met deze stroom mee te gaan.

 • no-profile-image

  jan in de boom

  Hahaha, geen wonder dat ze bomen laat planten in nigeria, hier ziet ze door de bomen het bos niet meer..

 • no-profile-image

  Ard

  Zeg "betere boer"?? en Marion uit Ierland, gaan jullie de PvDD nog ff gelijk geven en mij en mijn collega's nog een vette trap nageven?? Jullie sporen net zo goed niet als die eikels vd PVDD, anders wist je wel beter: Op een enkeling na is er in dit land geen boer die niet goed voor z'n/haar dieren zorgt. Dat jullie zo reageren, slaat helemaal nergens op. Dat de meeste boeren niet reageren is heel simpel: zij hebben geen zin om op zulke onzin (van oa jullie) te reageren.

 • no-profile-image

  gezonde boer

  In mijn opinie is het nog steeds zo dat als je goed bent voor je beesten je er ook een betere groei en dus rendement uit kunt halen. Denkt de PVDD en het hijgend hertje dat wij ondernemers zo lomp zijn om onze dieren slecht te behandelen en daardoor onze economische voordelen te laten liggen?
  Denk toch eens nuchter na mensen! Een argrarische ondernemer doet het voor het rendement en dan moet je wel goed zijn voor je dieren. Jammer genoeg zijn er altijd uitzonderingen, maar die heb je in elke tak van sport en tussen elke willekeurige groep mensen.
  Als de PVDD ervoor gaat zorgen dat de veehouderij in ons land verdwijnt zal het op andere ongecontroleerde plekken net als China weer extra gaan groeien.
  Heb je trouwens gezien hoe ze daar de mensen behandelen? Zo behandelen wij varkens nog in de verste verte nog niet.

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  iedere 30 seconde sterft er een baby op deze wereld oorzaak:deze egoisten P V D , het eenigste wat ze opbouwen zijn hun pensioen rechten en wacht geld

 • no-profile-image

  Hallo, hier aarde

  Het lijkt wel of de mens bij de PvdD en haar gevolg alles beredeneren vanaf een andere planeet. Zolang er een vrouw die veroordeeld wordt omdat ze verkracht is, in Arabië, zijn er volgens mij toch wel urgentere zaken waar geld aan besteed kan worden dan aan zinloze kamer vragen. Denk dat politiek Nederland zich beter op niveau's van mensenrechten kan bezig houden, daar scoorden we onlangs zelf ook niet al te hoog in op de wereldranglijst. Dus PvdD is echt overbodig tot dat andere urgentere zaken aan de kaak zijn gesteld

 • no-profile-image

  Johan

  " zelfs de eigen dieren moeten het vaak ontgelden.voorbeelden te over"

  Ik denk dat meneer W de Wolf hier praat over de uitzonderingen in de veehouderij, dat een enkele boer zijn koeien mishandeling/verwaarlozing. Als u in deze gevallen met de AID in gesprek gaat over deze boer, is er meestal een psychische oorzaak aan de hand. (vrouw gescheiden etc.) Bij mishandeling/verwaarloozing groeien varkens minder of geven koeien minder melk. Zouden we dat voor de centen doen?, dan geloof ik daar niks van. Tot slot vind ik dat in het buitenland minder naar dierwelzijn wordt gekeken als hier. Met een vergelijking met het buitenland is ons dierenwelzijn piko bello voorelkaar. Ik zou meneer de wolf graag eens uitnodigen om op een dergelijk veehouderijbedrijf te komen kijken om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat.

 • no-profile-image

  D uit S

  Ik kan wolfje van de ene kant wel begrijpen. Zo worden er heel veel burgers voorgelogen door allerlei propaganda van o.a. PvdD.
  Ik dacht toen ik klein was ook dat: varkentjes om te knuffelen waren, kippetjes over het erf scharrelden. Inmiddels weet ik natuurlijk beter omdat ik vaak op bedrijven kom en de werkelijkheid ken. Natuurlijk scharrelen de meeste kippen niet en is een varken niet om te knuffelen maar ze worden wel goed behandeld. Mensen zoals DEWOLF zouden echt eens een boerderij moeten bezoeken. En niet alleen die beelden moeten geloven dat o.a. wakker dier schetst.
  Daarnaast zijn veehouders vaak erg economisch ingesteld, dat moet helaas ook wel, maar als een veehouder zijn dieren niet goed verzorgd, groeien of leggend de de dieren ook niet goed..

 • no-profile-image

  gerard

  Jongens, laat je niet gek maken. De meeste Nederlanders denken positief over de boeren, en terecht. En die pvdd, maak je niet druk, iedereen ziet toch dat dat niks voorstelt, Over een paar jaar zijn we er weer vanaf. D'r stemt dan toch geen hond meer op.

 • no-profile-image

  Johan

  " zelfs de eigen dieren moeten het vaak ontgelden.voorbeelden te over"

  Ik denk dat meneer W de Wolf hier praat over de uitzonderingen in de veehouderij, dat een enkele boer zijn koeien mishandeling/verwaarlozing. Als u in deze gevallen met de AID in gesprek gaat over deze boer, is er meestal een psychische oorzaak aan de hand. (vrouw gescheiden etc.) Bij mishandeling/verwaarloozing groeien varkens minder of geven koeien minder melk. Zouden we dat voor de centen doen?, dan geloof ik daar niks van. Tot slot vind ik dat in het buitenland minder naar dierwelzijn wordt gekeken als hier. Met een vergelijking met het buitenland is ons dierenwelzijn piko bello voorelkaar. Ik zou meneer de wolf graag eens uitnodigen om op een dergelijk veehouderijbedrijf te komen kijken om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat.

 • no-profile-image

  Ard Andijvie

  Wat een trieste partij zeg.
  Elders verhongeren mensen en is er veel oorlogsleed.
  En wat doet Thieme en co. Stennis maken en zichzelf bewijzen dat zij zo gezegd onmisbaar zijn, en voor onze dieren opkomen .
  Marian, je bent onwaardig bezig en haalt zoveel mogelijk excessen aan om je partij bestaansrecht te geven. Ik zou mij als mens diep schamen en mij veel liever inzetten voor een betere wereld voor al je medemensen. Laat het verzorgen van al de beesten maar aan ons over, daar zijn zij in goede handen. Je agressieve manier van aanpak werkt namelijk eerder averechts.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Begin of einde,het zal vermoedelijk van de kiezers afhangen.Als ze dan eerst dat jaarverslag van 850 paginas door moeten schoffelen vermoedelijk het einde.

 • no-profile-image

  arris

  Hoi ms beastly, ga jij eens terug in je mand!!

 • no-profile-image

  gek word je ervan

  misschien is de d...jacht wel een idee voor mevrouw T denk dat er een hoop vrijwilligers zich aanmelden

 • no-profile-image

  marion

  Of Nederland het goed voor elkaar heeft of niet, ik vind het een beetje raar om maar steeds naar andere landen te wijzen om jezelf goed te praten. Grote kans dat ze in die landen waar de dieren het slechter dan hier, ook zeggen dat ze niets hoeven te doen omdat ze op bepaalde plekken vrouwen stenigen die verkracht zijn. En die landen die vrouwen stenigen, zullen wel weer naar de onschuldige stervende babytjes in andere landen wijzen.
  Ook de gezondheidszorg en ouderdomszorg in Nederland zijn prima in orde hoor. Kom maar eens in Ierland kijken. Hier gaan soms babytjes dood omdat de reis naar het ziekenhuis te lang duurt (of omdat de kraamafdeling net is gesloten).

  Het is wel erg makkelijk om te blijven wijzen zodat je zelf niets hoeft te veranderen.

 • no-profile-image

  Dorien

  Marion, je bent waarschijnlijk al lang uit Nederland weg. Anders zou je wel anders praten. Met andere landen wordt zoals ik er over denk vaak de oostblok landen bedoeld. Maar ook binnen Europa zijn er grote verschillen. Wat hier verboden is mag in een ander Europees land wel. Als ik naar de castratie van biggen kijk wordt het in Nederland verboden om onverdooft te castreren ... (dat is overigens niet dankzij PvdD er word al langer onderzoek naar gedaan door de sector zelf, maar de PvdD wil het versnelt invoeren wat extra kosten met zich meebrengt).... Maar binnen Europa komt deze wet er niet, onze kostprijs gaat daardoor wel omhoog. Zo zijn er nog wel meer dingen waar Nederland de lat hoger legt. Kijk naar bestrijdingsmiddelen. Dus ook binnen Europa worden we niet hetzelfde behandeld. De PvdD wil maar een ding en dat is de veehouderij weg uit Nederland. Daar willen wij als boeren niet aan mee werken. Wij zijn immers boer en willen met dieren werken omdat we daar van houden. Een goede verzorging van dieren is ons op het lijf geschreven. Wij zijn niet als jij, wij willen dit in Nederland blijven doen... Het geld voor die kamervragen kan beter besteed worden en voor het jaarverslag had ze net zo goed gerecycled papier kunnen gebruiken dan hoefde er geen bomen voor worden gekapt. Nu kijken wij uit naar de beelden uit Nigeria van de aanplant door Marianne.

 • no-profile-image

  Annev.dHof

  Wat is de discussie over de Partij van de Dieren heftig. Ik begrijp eruit dat veetelers zich bedreigd voelen in hun bestaan. Is dit wat de partij beoogd? Dat ga ik navragen. ik ben juist zo blij met de Partij voor de Dieren. Ook weet ik, ondanks dat ik een boerendochter ben, zo weinig van dierenwelzijn. Ik hoop juist veel van deze partij te leren. ik zie bijv. in deze tijd veel schapen buiten in de wei lopen zonder beschutting, zonder enig droog plekje om te liggen. De weide is geheel nat en sopt hoorbaar. Vanaf een afstand is het een plaatje om te zien. Ervaren de schapen dit ook zo? Ik weet het echt niet. Ik denk van niet. Ik zie erg veel dode dieren langs de kant liggen om opgehaald te worden. Heeft dat er mee te maken? ik weet het echt niet. Dan denk ik; toch eens vragen of de Partij van de Dieren er meer over weet. Uiteraard heb ik voordat ik dit dacht al geprobeerd om er via de vele dierenwelzijnsorganisaties achter te komen. Zij wisten alleen te vertellen dat het volgens hen niet mocht en dat ik daarom maar de dierenbescherming moest bellen. Volgens mij kan juist een Partij voor de Dieren bekijken wat goed is voor de boer én voor het schaap. Is een kot bijv. zinvol? Is een stalen plaat met stro erop voldoende (gaat dit rotten en is het dan juist weer slecht?) Ben ik nu anti boer omdat ik mij dit afvraag? Nee toch? Het is zeker niet mijn bedoeling!

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Dit is nog maar het begin.
  Hopelijk het begin van het einde der dierenexploitanten in de "gangbare" zin des woords.
  Als ik ene appie en co als maatgevend voor de gangbare boeren moet aanhouden dan kan dat einde niet gauw genoeg komen.
  Namens alle mishandelde en nog te mishandelen dieren, teken ik ook dit keer weer met: uw wakend oog.....hijgend hert

 • no-profile-image

  Wood

  Partij voor de dieren, typisch zo'n groep van mensen die hun hele leven al in de stad wonen en dan denken dat ze weten hoe het op het platteland zou moeten gaan.
  Ze hebben in mijn ogen nogal last van het zogenoemde "Bambisyndroom".
  Ze roepen dat het Nederlandse volk het niet eens is met de huidige manier van landbouw, maar als dat zo is dan hoefde deze discussie niet in de politiek gevoerd te worden maar dan zouden we het wel merken in de supermarkt.

 • no-profile-image

  Dorien

  Er is altijd al aandacht voor dierwelzijn geweest. Al lang voor de PvdD bestond. De PvdD wil ons laten geloven dat de veranderingen dankzij hun worden uitgevoert. De sector is altijd in ontwikkeling geweest en er wordt naar mens en dier gekeken. Dierwelzijn is altijd onder de aandacht van veehouders. Immers de dieren die goed verzorgdt worden zitten prima in hun vel, dat is altijd zo geweest en heeft niets met de PvdD te maken. Dat is teveel eer voor hun. De veranderingen van de laatste jaren in de dierhouderij is niet dankzij de PvdD, dit heeft de sector zelf al gedaan omdat we steeds in beweging blijven. De vraag naar ongecastreed vlees komt ook niet van de PvdD, er wordt al lang onderzoek naar gedaan en nu dit in een afrondende fase is willen zij met de eer gaan strijken. Vandaar dat alle bedrijven die Wakker Dier in hun spotjes aanhaald ook durven te beloven dat ze vanaf 2009 geen gecastreed vlees meer zullen verkopen. Zie ook hier is de sector al lang voor de PvdD in Den Haag zat meebegonen... Hoe wil Marianne die garantie geven dat in een land als Nigeria er over een paar jaar de bomen nog staan als ze al geplant worden. Dit kan volgens mij alleen als zij ze daar hoogst persoonlijk gaat planten, stuk voot stuk. Dit willen we dan wel op beeld terug zien, haar woord is niet genoeg omdat ze alleen maar loze praatjes verkoopt. Men zou er goed aandoen om niet alles wat deze partij zegt voor zoete koek te slikken.

 • no-profile-image

  D uit S

  Hoe lang zal het nog duren voordat de PvdD pleit voor een stemrecht voor alle dieren!? Maarja.. Moet er toch telkens wel weer om lachen net als de rest van de wereld. Een partij voor de diertjes in een land waar welzijn en voedselkwaliteit al zo hoog in het vaandel stond.

 • no-profile-image

  Marion

  Ik heb makkelijk praten, want hier in Ierland is er geen partij van de dieren, maar ik voel me niet aangevallen door vegetariers en mensen met golden retrievers, want wij zijn trots op ons werk en gaan goed met onze dieren om (ja, ook dierenvrienden vinden ons bedrijf helemaal geweldig). Af en toe vind ik het heel terecht dat er iemand aan de bel trekt over het dierenwelzijn op een aantal bedrijven/dat er beter kan in sommige sectoren, en dat het nergens op slaat om levend vee half Europa door te slepen.
  Dat er een PVD is in Nl, geeft aan dat er een achterban is (ook mensen die vlees eten). En door maar tegen die partij aan te schoppen, kom je geen steek verder.
  Het is wel heel makkelijk om naar de stervende babytjes in Afrika en honden in China te wijzen zodat je zelf niet aardig voor je vee hoeft te zijn. Wat is dat nu voor onzin.

  Nederland is een welvarend land, de consument is met dieren begaan en stikt van het geld. Doe daar iets positiefs mee!

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  de overdreven boosheid en agressie van de respondenten op ieder bericht van de PvdD bewijst dat er iets in hun geweten knaagt dat zij zo willen overschreeuwen. ieder weldenkend mens weet dat dieren in de bio-industrie slecht behandeld worden en nu krijgen de TREKVOGELS nog de schuld van de vogelpest.3,5 miljoen afgemaakt in Saudi Arab. de bio-industrie is een kweekvijver van ziektes!

 • no-profile-image

  Betram

  Ha,anderen te kakken zetten om zo je gelijk te halen dan je handen in onschuld wassen en net doen alsof er niks aan de hand is.De sector in diskrediet brengen om je eigen ivoren toren hoog te houden.

 • no-profile-image

  Dick de Vos

  Nou, ik zou niet te hard zeggen dat de Partij voor de Dieren niets voorstelt. De peilingen staan stabiel; het ledenaantal groeit nog steeds. Agrariers kunnen de PvdD beter serieus nemen en nadenken over alternatieven die aan de bezwaren tegemoet komen. Eén voorbeeld: waarom bijvoorbeeld Nederlande varkens vervoeren naar Italie om ze daar tot 'Parmaham' te verwerken en die vervolgens weer in de Nederlandse supermarkten te verkopen? Wat is dat voor nodeloos gesol met levende dieren en fout vlees?

 • no-profile-image

  hijgend bronstig hertje

  Nou met een ambachtelijke prijs van 425 euro voor dat 'ambachtelijke' boek denk ik niet dat ze veel boompjes hoeft te planten in Nigeria.
  Denk dat het wel makkelijk weg leest, op het denkniveau van de partij. Misschien is een versie als stripboek nog beter?

  Grapje hoor, vind het best wel ok dat er wat meer aan dieren wordt gedacht. Alleen aub dan wel eerlijk zijn over de sector, en niet halve waarheden naar buiten brengen zoals over onze lieve melkkoeien die goede producten maken van oa grasland. Logisch dat een koe bij de vertering hiervan methaan uitstoot, dat doe je zelf ook. Enig idee wat een moeras en rottende biomassa (teruggegeven polders..?) aan methaan uitstoot? (en ik zie mensen nog geen gras eten, wel melk drinken)
  Als je ergens beweging in wilt hebben moet je er niet tegenaan gaan schoppen, dan trap je het alleen maar kapot.

 • no-profile-image

  L.Verbakel

  Bomen platen in Nigeria, dat is volgens mij het paard achter de wagen spannen. Eerst gaan we bomen kappen om er vervolgens nutteloos papier van te maken en ter compesatie van dit nutteloos papier gaan we weer bomen planten. Thieme kijk eerst eens even bij u op de flats waar mensen wonen met 3 of soms zelf meer honden en of katten. Daar is geen greintje dieren welzijn in het spel.

 • no-profile-image

  Klaas Katoen

  Zo te lezen heeft W de Wolf niet veel verstand.

 • no-profile-image

  Hans

  Je moet de brutaliteit maar hebben, om de mensen in Nederland die op een zeer goede manier de dieren verzorgen,zo door het slijk te halen. Het zijn net die mensen die 7 dagen in de week dag en nacht klaar staan voor de dieren. Besteed de tijd maar aan al die criminaliteit, heb de moet is om daar in te grijpen. Maar zo laf is Marian Thieme.

 • no-profile-image

  Knor

  Nee hoor, beestje. De dieren worden met respect behandeld, want wij vinden dieren belangrijker dan jullie uitschot. En gewetensvolle politica, hahahaha die thieme wil gewoon de hardwerkende boerengezinnen vernederen en kapot maken, maar dit is dan blijkbaar, volgens jullie afschuwelijke idioten, gewetensvol ? Stuk voor stuk allemaal leugenaars die niet de moeite nemen om eens kennis van zaken op te doen. Net zoals die eikel die op de lijst stond van pvdd als lijstduwer. Die schrijver ging daadwerkelijk kijken en zag dat het goed was. Hij was gewoon voorgelogen. Als jij nou eens, net als jouw vriend lange Jan uit de efteling, eens je nek uitsteekt en eens kijk wat er daadwerkelijk gebeurt en waarom. Heb eens een goed gesprek met een boerengezin aan de keukentafel en in de stal, in plaats van altijd maar zeiken op deze voedselproducenten. Dit alles geldt trouwens ook voor jou andere vriend, bambi, ook zo’n hopeloos geval eigenlijk. Maar dit is mijn laatste reactie hier op dit forum. Heb het wel gezien hier. 98% goed volk met kennis van zaken, 1% die even vergeten waren dat boeren eten maakt (oa Judith) en over die andere 1 % hebben we het niet meer. Ik wens alle boerengezinnen( met varkens,koeien, kippen, akkerbouw, maakt niet uit) veel succes toe met hun bedrijven. Wees trots op wat wij bereikt hebben met elkaar !! Een zeer gezonde landbouw, die een (h)eerlijk stukje voedsel produceert en klaar is voor de toekomst !!

 • no-profile-image

  zwientje

  Hee wolfje, als dieren evenveel rechten hebben dan boeren, waarom mogen boeren dan wel geprikt worden ? Hoezo hypocriet ! En inderdaad Klaas, hij heeft er niet veel verstand van.

 • no-profile-image

  Huub

  Een mooi resultaat..om trots op te zijn... 350.000 euro voor het beantwoorden van de vragen. Op naar het dubbele! En is er veel verbeterd Marianne of heb je alleen de werkgelegenheid onder ambtenaren, die toch al zo pover is, nog verder gestimuleerd? Hulde!

 • no-profile-image

  media

  beste lezers, je moet de Partij van de niets nutte en beminde gelovige van o.a. Wakker dier wel nageven dat ze het "mediaspel" wel kunnen spelen. Ze blazen zaken zo op als of het inderdaad criminele actievitetien zijn in de landbouw etc. en dat héél Nederland heir tegen is enz. enz. De media zou hier z'n verantwoordelijkheid moeten nemen en hoor/wederhoor moeten toepassen maar laat dit vaak achterwege en brengt het nieuws tendentieus en precies in de lijn van de groep "steuntrekkers". Ze zijn er immers bij gebaad want de campagnes op radio of tv brengen geld binnen dus moet men hun woord wel spreken. Als men dit aankaart bij de raad voor de journalistiek komt men ook niet veel verder. Dus zou in mijn ogen het produktschap zwaarder in moeten zetten op campagnes en goede voorlichting via de media dan de partijen der onnozele. En word het niet eens tijd voor wat politieke tegenwicht?, start een boerenpartij zeker weten dat die er kan komen en kan slagen.

 • no-profile-image

  boer

  begin van het einde van de economie!
  van die 350000 euro hadden ze ook zinnige dingen voor kunnen doen.
  bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen.
  maar ja de mens is al bijna ondergewaardeerd aan het dier marianne thieme

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Zeg dunnebier,wel in Friesland willen wonen,lekker rustig daar veel ruimte beetje heen en weer rijden naar Leeuwarden zeker zon onozel klote kantoorbaantje zal wel en ondertussen tegen de boeren aan trappen dat ze maar moeten veranderen.Sodeflikker toch op jonge als je een echte fries was geweest kraamde je niet zulke onzin uit.Ga lekker in het bos wandelen met je golden.

 • no-profile-image

  w dewolf

  Even een reactie op de personen die de partij voor de dieren maar niets vindem , daar onder zijn ook diverse boeren. Laat ik even stellen dat binnen deze wereld van planten en dieren het dier even veel recht heeft om te leven dan wie ook ! Dat de boeren minder met dieren ophebben is wel duidelijk, het gaat hen om de centen ten kosten van alles, ook de dieren, zelfs de eigen dieren moeten het vaak ontgelden.voorbeelden te over. Dieren hebben geen verstand en begrijpen vaak niet wat de boer wil, en die prikt dan met de gaffel of riek en dan wil je wel overeind. Wordt tijd dat die boeren ook eens flink met een riek geprikt worden, en goed hard, Wie had er ook al weer geen verstand?Precies U raad het al

 • no-profile-image

  andela

  Men moet het dier wel het dier laten

 • no-profile-image

  boer

  ik ben het helemaal met schellekens eens.
  FARMERS FEEDS THE WORLD

 • no-profile-image

  Appie

  Er wordt een cent per dier uitgegeven aan dierenwelzijn, en wat krijgt de boer er zelf voor terug?

 • no-profile-image

  jeffrey

  die niet echt weet waar ze het over heeft??? die vrouw heeft geen gram verstand, het beetje wat ze nog had heeft ze allang verloren. ik vind het een naar persoon die leeft in een droomwereld, in haar ogen wordt een dier alleen goed behandeld als het van alle gemakken wordt voorzien, oftewel dat het op ene zelfde niveau wordt behandeld zoals je dat bij een naaste zou doen, het zijn en blijven dieren!! wat een soepkip!

 • no-profile-image

  piet

  Een cent aan dierwelzijn, Marjanne hoe kom je aan dat bedrag????Alles op ons bedrijf staat in het teken van het zo optimaal mogenlijk verzorgen van het vee, van 4.00 tot 19.00. Kom je wel eens op een bedrijf kijken?? Je mag altijd bij me komen kijken Marjanne, en neem dat hijgende hertje uit t Harde ook maar mee, dan ga ik daar even mee naar de veearts. Volgens mij heeft hij longontsteking of een longworminfectie. Doen we daar ook wat aan, we hebben immers ervaring in het verzorgen van dieren en laten zo'n zielig hertje niet aan zijn lot over. En marjanne waarom bomen in Nigeria, en hoe heb je dat geregeld. Dat vind ik nou een klusje voor de AID om dat eens te controleren. Hoe het gaat met de bomen van Marjanne in Nigeria, cameraploeg graag mee. Ik hoop dat je eens bij me op de boerderij komt kijken Marjanne.
  Liefs Piet

 • no-profile-image

  Dick

  Mevr. Thieme weet zich nog steeds goed te profileren. Zij doet nog steeds alsof zij invloed heeft gehad op het dieren welzijn.
  Zij heeft echter met haar partij niets meer bereikt dan alleen extra kosten.
  Een stem op de pvdd is nog steeds een verloren stem.
  Als ik lees hoe beren worden gehouden voor de gal, denk ik ga daar eens wat aan doen. Dat zal ze niet durven, want in die landen weten ze wel raad met kritiek, net als in Nigeria.
  Laat Marianneke maar blaten, ze zal ook wel weten dat de echte problemen niet door haar aangepakt gaan worden.
  Iedereen weet zolangzamerhand wel dat de pvdd een partij is die voornamelijk tegen de veehouderij is.

 • no-profile-image

  arris

  nogmaals ms beastly, ga eens terug in je mand.

 • no-profile-image

  jeroen

  Ach je verbied het in Nederland en er is een markt voor het buitenland. Dus wat doen ze nu voor positiefs naar de dieren dan?

 • no-profile-image

  Marion

  Gelukkig dat er in Nederland ook nog betere boeren zijn. Ik was even bang dat de hele Nederlandse agrarische sector in een schreeuwend en gefrustreerd volkje was veranderd (en dat is niet bepaald goed voor het imago).
  Maar waarschijnlijk krijg ik die indruk omdat de boeren die beter weten, niet reageren op nieuws van de PvdD.

 • no-profile-image

  Marion

  Dus boeren die zich niet op de kast laten jagen door die dierenpartij, sporen niet???
  Ik denk alleen dat er betere manieren zijn om je voor jezelf op te komen dan meteen beginnen te schreeuwen en te schoppen tegen iemand met een andere mening.

 • no-profile-image

  José

  350.000,00 euro verspild!!!!!!!!!!! kun je veel mensen mee helpen of veel toeslagrechten van betaald worden!!!!!!

 • no-profile-image

  jager

  Wat stellen 850 pagina's en 175 vragen nu voor. Ik kan er veel meer stellen en een dikker boekwerk maken. Laat Thieme eens eerlijk zijn en doorgeven wat ze nu eigenlijk bereikt heeft buiten 350000 euro bij de belastingbetalers uit de zak te kloppen. Vereweg haar meeste vragen zijn afgedaan als prullebak materiaal. Ze zouden haar moeten vervolgen wegens opruiing. Daar zou de belastingbetaler veel beter mee af zijn.

 • no-profile-image

  w dewolf

  Even een reactie op de personen die de partij voor de dieren maar niets vindem , daar onder zijn ook diverse boeren. Laat ik even stellen dat binnen deze wereld van planten en dieren het dier even veel recht heeft om te leven dan wie ook ! Dat de boeren minder met dieren ophebben is wel duidelijk, het gaat hen om de centen ten kosten van alles, ook de dieren, zelfs de eigen dieren moeten het vaak ontgelden.voorbeelden te over. Dieren hebben geen verstand en begrijpen vaak niet wat de boer wil, en die prikt dan met de gaffel of riek en dan wil je wel overeind. Wordt tijd dat die boeren ook eens flink met een riek geprikt worden, en goed hard, Wie had er ook al weer geen verstand?Precies U raad het al

 • no-profile-image

  Jonas

  Eindelijk een nuchtere, weldenkende burger. Bedankt Schellekens!! Jouw artikel raakt de kern van de zaak, en ik hoop dat dat bij meer lezers de ogen opent.

 • no-profile-image

  van der Linden

  pvdd is pas tevreden als alle boeren en tuinders uit nederland verdwenen zijn.
  Stem toch net op deze oneerlijke partij.

 • no-profile-image

  L.Verbakel

  Bomen platen in Nigeria, dat is volgens mij het paard achter de wagen spannen. Eerst gaan we bomen kappen om er vervolgens nutteloos papier van te maken en ter compesatie van dit nutteloos papier gaan we weer bomen planten. Thieme kijk eerst eens even bij u op de flats waar mensen wonen met 3 of soms zelf meer honden en of katten. Daar is geen greintje dieren welzijn in het spel.

 • no-profile-image

  Jonas

  @Marion: dus als ik het goed begrijp moeten wij hier in Nederland een superras van mensen gaan kweken, waar geen enkel ander land meer naar toe kan wijzen. Ik vind dat een beetje een enge gedachte, de geschiedenis kennende.

 • no-profile-image

  betere boer

  Inderdaad Marion uit Ierland, het is stuitend hier de meest onzinnige, stompzinnige reacties te moeten lezen van mensen die representatief lijken te zijn voor de boerenwereld.
  De betere boeren in Nederland distantiëren zich echter van de reageerders hier, die als kleine kinderen reageren of erger nog, alleen lopen te
  schelden en te wijzen naar dingen die van de problematiek af moeten leiden.
  Toch zit er een voordeel aan de reacties van de onbenullen.
  Zij zijn de beste reclame voor de P.v.d.D.
  Lees de reacties die volgen op inzendingen van ene Kubelink, een wakker dier, M.s. Beastly , Daan, of hijgend hert er op na en je zal begrijpen wat ik bedoel.
  De laatste dagen zijn het m.n. hijgend hert en ene Kubelink, die bedoelde onbenullen in hun eigen gebarsten spiegel laten kijken of beter gezegd foute collega's te kakken zetten.
  Ps. Ik stem NIET op Marianne maar op RITA !

 • no-profile-image

  pietje

  Volgens mij weet Marianne niet wat voor effect het heeft op de Nederlandse economie, als al deze bedrijven moet omschakelen van gangbare bedrijven naar kleine ecologische bedrijven.

  Het economisch belang van de boer gaat hiervoor het welzijn belang van het dier, ook al moeten we deze niet uit het oog verliezen. We kunnen in 2007 niet meer spreken van ''hobby'' bedrijfjes, maar over bedrijven waar miljoenen euro's in zijn gestoken. Hierbij staat de productiefactor vooraan.

 • no-profile-image

  H.

  We moeten eens een reclamefilmpje maken, met kinderen in de ontwikkelingslanden, en mensen in verzorgingstehuizen in landen als Zuid-korea, en vluchtelingen in allerlei opvangkampen in deze wereld. Laat daarna zien hoe de varkens in ons land leven. Stel hierna de vraag ..... Wie hebben het goed op deze wereld ????
  Waar moeten we wat aan gaan doen.

 • no-profile-image

  das'nu

  Inderdaad Thieme en je aanhangers, stel dat door jullie geneuzel er geen tijd of geld is voor een belangrijke maatregel of wetsvoorstel door te voeren en dat er daar door over x jaar als jullie zelf oud en hulpbehoevend zijn er geen hulp is. Wat dan? Dan liggen jullie misschien wel in je veel te kleine bedje in je eigen ontlasting en heb je je medicijnen nog niet gekegen die je zo hard nodig hebt om nog een beetje te functioneren. Maar ja ondertussen dansen de wilde zwijnen samen met alle andere dieren vrolijk buiten rond op roze wolkjes enzo. Dus inderdaad HALLO HIER AARDE OVER..

 • no-profile-image

  Herbert Hargeerds

  Nog afgezien van het feit of ik wel of niet met de standpunten van de partij voor de dieren als rundvee en varkenshouder eens ben...... Ik ben afgelopen jaar een week in Nigeria geweest en een groter corrupt en duister land is er niet. Dus om nu ter compensatie bomen te planten in Nigeria ...... Laat me niet lachen!!!!!!!
  Laat Thieme snel boompjes planten in Nigeria.......

 • no-profile-image

  Schellekens

  Ik zie de discussie aan en denk ik dat dit geruzie over en weer niets oplevert. Laat ik als niet-veehouder eens een kreet doen. Ik ben van mening dat de markt zijn werk zal moeten doen. In dit geval betekent het dat indien mensen waarde hechten aan dierenwelzijn, laat hen dan de daad bij het woord voegen en geen vlees meer eten of vlees kopen dat borg staat voor extra welzijn. Er zijn al stappen in die richting gemaakt en dergelijke produkten zijn te koop. Aan de veehouders om dit soort initiatieven uit te breiden.
  Je kunt kiezen voor de weg om het de dierenhouders in Nederland zo moeilijk te maken dat deze tak van de agribusiness op termijn geheel of gedeeltelijk zal verdwijnen. Het effect zal zijn dat vlees wordt geïmporteerd. Je scoort dan niet op dierenwelzijn, je veroorzaakt wel inkomstenderving voor Nederland. Men wil bij dit soort principekwesties wel eens vergeten dat er ook nog ergens geld moet worden verdiend. Nou weet ik wel dat er niet alleen in de agrarische sector geld wordt verdient, maar je moet beseffen dat de agrarische sector een niet te onderschatten grote peiler is voor de nederlandse economie.
  Je zou aanvullend nog een importverbod voor vlees kunnen afkondigen, maar ook dat zal gevolgen hebben voor de economie. Ergens wordt wisselgeld betaald. Nederland is een handelsland en in geen positie om dergelijke verboden af te kondigen.
  De markt is de weg en niet de politiek. De mens is van nature een vleeseter.

Laad alle reacties (59)

Of registreer je om te kunnen reageren.