Home

Achtergrond 164 x bekeken

Particuliere Opslagregeling al meer dan de helft vol

De Particuliere Opslagregeling van de Europese Unie die sinds 29 oktober is opengesteld, is al voor meer dan de helft volgeboekt.

Tot nu toe is voor ruim 67.000 ton vlees aan contracten aangevraagd. Het gaat om hammen, buiken en uitgebeende deelstukken.

Binnen de regeling kan maximaal 100.000 ton vlees worden aangemeld. 85 procent van de contracten betreft opslag voor een periode van vijf maanden. Dat betekent dat dit vlees vanaf eind maart weer op de markt komt.

De grootste hoeveelheden vlees voor de PO-regeling zijn aangemeld door Denemarken. Het gaat om 19 procent van de totaal aangemelde hoeveelheid. Ook bij vorige PO-regelingen was Denemarken de grootste gebruiker van de regeling. In Nederland is voor ruim 4.000 ton vlees aangemeld.

Het PVV pleit in Brussel voor verlenging van de opslagregeling. PVV-vertegenwoordiger Frans van Dongen verwacht dat daarover in de komende landbouwraad, eind deze maand, over zal worden gesproken. Ook de exportrestities voor varkensvlees zullen dan weer op de onderhandelingstafel komen, verwacht hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.