Home

Achtergrond 212 x bekeken

PVE doen voorstellen voor bewaren van kadavers

De PVE hebben het ministerie van landbouw voorstellen gedaan voor het toestaan van een langere bewaarduur van kadavers op de boerderij.

Dat gebeurt op basis van onderzoek dat is gedaan door de Animal Sciences Group naar de mogelijkheden om kadavers bij lage temperaturen te bewaren.

De PVE stellen voor varkens voor de huidige regels voor ongekoelde bewaring te handhaven. dat betekent dus zo snel mogelijk afvoeren. Voor gekoelde bewaring zou een bewaartermijn van maximaal tweken kunnen gelden en voor ingevroren biggen en vleesvarkens een bewaartermijn van maximaal 6 weken.

Ook voor pluimvee stellen de PVE voor ongekoelde bewaring voor de huidige regels te handhaven. bij bewaring bij temperaturen onder de 10 graden zouden de kadavers twee weken bewaard kunnen blijven. Bij temperaturen onder de 5 graden zou een maximale bewaartermijn van vier weken kunnen gelden en bij invriezen een bewaartermijn van 8 weken.

De PVE stellen verder voor de bewaartermijnen onderdeel te laten uitmaken van de IKB-voorschriften, waarbij controle plaatsvindt bij de IKB-inspectie.

Of registreer je om te kunnen reageren.