Home

Achtergrond 143 x bekeken 2 reacties

PT: Rekenkamer zit fout met CO2-rapport

De uitspraken over de CO2-uitstoot door de glastuinbouw in het vorige week verschenen rapport over de CO2-emissiehandel van de Algemene Rekenkamer kloppen niet.

Die conclusie trekt de sectorcommissie Energie van het Productschap Tuinbouw (PT). De glastuinbouw stoot volgens de Rekenkamer meer CO2 uit dan is voorzien door het kabinet. Oorzaak zou de toename zijn van het aantal WKK's bij tuinders, mede als gevolg van schaalvergroting.

De Rekenkamer heeft volgens het productschap echter geen rekening gehouden met afspraken die vorig jaar zijn gemaakt tussen de glastuinbouw en de overheid. Daarbij werd overeengekomen dat bij de streefwaarde voor de CO2-uitstoot door de glastuinbouw, alleen wordt gekeken naar de energie die nodig is voor de teelt. De energie die wordt ingekocht voor de levering van stroom aan het openbaar net valt buiten de streefwaarde. Het PT benadrukt dat de glastuinbouw in dat geval wel degelijk binnen de streefwaarde blijft.

De Energiecommissie zal binnenkort in overleg gaan met de Rekenkamer om een en ander recht te zetten.

Administrator

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.