Home

Achtergrond 175 x bekeken

PRI doet onderzoek met Bayer BioScience

Plant Research International (PRI) en Bayer BioScience hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten op het gebied van glycosylering van eiwitten in planten.

Hiermee willen ze de mogelijkheden bezien van productie van geneesmiddelen in planten. Glycosylering is een proces waarbij bepaalde suikermoleculen worden toegevoegd aan eiwitten. Inzicht in en beheersing van dit proces in planten, kan onderzoekers in staat stellen de activiteit of biologische beschikbaarheid te versterken van nieuwe therapeutische eiwitten zoals antistoffen, hormonen en vaccins.

De onderzoekssamenwerking richt zich op de modificatie van het glycosylerings-mechanisme van planten ter verbreding van de MagnICON technologie als systeem voor de productie van therapeutische eiwitten. Deze MagnICON technologie, Bayer's pro-virale expressiesysteem, is een ideaal 'desktop' systeem voor snelle engineering, screening en optimalisering van gen-constructen in planten. Bayer ontwikkelt dit momenteel tot een industrieel proces voor de productie van hoogwaardige eiwitten.

PRI neemt een leidende onderzoekspositie in op het gebied van glyco-engineering en glycan-analyse. Door deze samenwerking zal het instituut zijn expertise op het gebied van de glycobiologie verder ontwikkelen en het illustreert PRI's ambitie om commerciële partners te ondersteunen bij de ontwikkeling van planten voor de productie van therapeutische eiwitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.