Home

Achtergrond 160 x bekeken

Oranje Kruis besteedt extra aandacht aan paddo's

Het Oranje Kruis besteedt uitgebreid aandacht aan de gevolgen die het nuttigen van paddo's kan hebben.

De afgelopen maanden waren er diverse incidenten waarbij mensen in de problemen raakten na het gebruik van paddo's. Afgelopen maart sprong bijvoorbeeld een 17-jarig Frans meisje van een brug in Amsterdam, waarna ze overleed.

Het Oranje Kruis, dat zich onder meer richt op Eerste Hulp bij Ongelukken, besloot naar aanleiding van de incidenten een uitgebreid artikel te schrijven in de laatste editie van het eigen tijdschrift Reddingwezen. Zo wordt er uitgelegd dat gedroogde paddestoelen een sterkere werking hebben dan dezelfde hoeveelheid verse paddo's.

In het verhaal staat dat een 'trip' kan doorslaan in "pure angst, paniek of denken te kunnen vliegen''. Het herkennen van paddogebruik is moeilijk, omdat die verschijnselen ook bij andere ziektebeelden passen. Bovendien kan het een tijd duren voordat de verschijnselen optreden. Het Oranje Kruis raadt eerstehulpverleners aan slachtoffers onder controle te houden en "zo nodig'' deskundige hulp in te schakelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.