Home

Achtergrond 143 x bekeken

'Opkopen criminele panden kost miljoenen'

Nederlandse gemeenten geven tientallen miljoenen euro's gemeenschapsgeld uit om 'criminele en overlastgevende panden' op te kopen.

Dat blijkt uit een onderzoek door persbureau GPD, waarover het Nederlands Dagblad vandaag schrijft. Niet alleen Amsterdam en Rotterdam, die recent grote deals sloten, maar ook Enschede, Arnhem, Roosendaal en Venlo zouden panden opkopen van dubieuze eigenaars. Tilburg begint ermee, Zaanstad en Nijmegen houden de mogelijkheid open.

In Amsterdam werd eerder dit jaar een seksexploitant op de Wallen uitgekocht voor 25 miljoen, waaraan de gemeente maximaal 15 miljoen bijdraagt. In Rotterdam verkocht een pandjesbaas zijn onroerend goed voor circa 13 miljoen euro aan de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.