Home

Achtergrond 194 x bekeken

Oorzaak klachten Hoogeveen blijft mogelijk mysterie

Het blijft onduidelijk waardoor personeel en bezoekers van dierengroothandel Annen Animal Center in Hoogeveen maandag onwel zijn geworden.

Mogelijk zal zelfs nooit worden achterhaald wat de oorzaak is geweest. Volgens burgemeester Willem Urlings van Hoogeveen is er geen toxicologische verklaring voor de ziekteverschijnselen die 26 mensen vertoonden. Urlings zei dat gisteravond op een persconferentie. Het RIVM heeft luchtmonsters genomen, die zijn geanalyseerd, maar ook daar is niets uitgekomen.

Volgens de burgemeester zouden de mensen geen medische gevolgen ondervinden van het incident. De gemeente concentreert zich nu op de nazorg aan de mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen en de mensen die zich maandagavond per telefoon nog hebben gemeld met klachten.

Bijna tweehonderd mensen hebben maandagavond- en nacht contact opgenomen met de gemeente via een speciaal daartoe opengesteld nummer. Veertig mensen gaven aan klachten te hebben. Zij zijn doorverwezen naar de huisarts. Van alle mensen die zich hebben gemeld met klachten, zouden de klachten inmiddels zijn afgenomen dan wel voorbij zijn.

Het pand van Annen Animal Center blijft voorlopig afgesloten van de buitenwereld. Wel zullen de aanwezig beesten worden verzorgd.
Maandagavond brak paniek uit toen bleek dat personeel en bezoekers van de dierengroothandel verschillende klachten kregen zoals duizeligheid en uitslag. Er werd een noodhospitaal ingericht, mensen werden in quarantaine gehouden en daarna naar het UMC in Groningen vervoerd. Tientallen mensen die in de buurt van het dierencentrum waren, moesten daar enkele uren blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.