Home

Achtergrond 261 x bekeken

Ook bodem in markt zeugen

De prijzen van slachtzeugen lijken, net als die van vleesvarkens, het dieptepunt te hebben bereikt. Zowel de prijs voor levende varkens(Haarle) als voor geslachte varkens (Vion) blijft deze week gelijk.

Het prijsniveau ligt daarmee bijna op de helft van dat van vorig jaar om deze tijd. Vergeleken met vorig jaar is het aanbod van slachtzeugen nog groot, maar het lijkt de afgelopen weken iets te zijn verminderd. De lage prijzen voor uitgestoten zeugen is geen stimulans om te leveren. Overigens worden door de slechte marktsituatie in de vermeerdering ook opfokgelten voor de slacht aangeboden.

De vraag naar zeugen door de verwerkende industrie is in deze periode traditioneel goed. Richting het einde van het jaar kan deze door een afnemende vraag weer wat inzakken. Dat zet de prijs mogelijk weer onder druk.

Prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.