Home

Achtergrond 216 x bekeken 5 reacties

Onstuimig

Het is onstuimig in Nederland. Het waait snoeihard, de hagel komt hier met bakken uit de lucht. Ja, de winter in aantocht.
Maar niet alleen het weer is onstuimig, agrarisch Nederland ook. Het lijkt wel of je niet meer meetelt als je vandaag de dag niet de plannen hebt om minstens je bedrijf te verdubbelen. Ondernemerschap ten top, of niet ? Het antwoord daarvan laten we even in het midden, over een paar jaar weten we meer.

Van de week hebben we een jaarvergadering gehad van de Rabobank, 900 aanmeldingen. Zozo, waar komt dat vandaan? Eric Hulzenbosch was uitgenodigd, professioneel marathonschaatser en tegenwoordig ook popster. Anderhalf uur, uit het blote hoofd een zeer amusant en interessant verhaal over zijn self- made ondernemerschap.
Zulke mensen hebben we in Nederland te weinig. Vol vuur en enthousiasme en met zijn bijna kinderlijke charme vertelde hij over zijn jeugd. Hij komt uit een groot gezin, allemaal allesbehalve studenten, waarvan hij een van de minst slimme was (het zijn zijn eigen woorden). Met 14 jaar stotterend en wel maar van school gegaan, want hij kon toch niks. Toen maar gaan schaatsen, toevallig, want hij kon toch niks. Met 17 jaar was hij Nederlands kampioen marathonschaatsen. Daarna volgden sponsorcontracten, en door zijn enorme doorzettingsvermogen en onbezonnenheid kwam er steeds meer op zijn pad, waaronder een eigen marathonploeg, steeds lucratievere contracten, interviews, lezingen, tweede bij de laatste elfstedentocht nipt achter spruitjesteler Henk Angenent, zelfs een carnavals-hit en nu popster!

Over ondernemerschap gesproken. En dat allemaal zonder opleiding, en een vader die stimuleerde door telkens te zeggen: ‘Eric je kunt niks, dus moet je gewoon alles doen!’
Het was gewoon prachtig! Hij sloot de avond af met 3 swingende nummers, waardoor iedereen met een glimlach naar huis ging !

Hebben we deze week in De Uitdaging over rendement gehad, komende week gaat het over verdubbeling van ‘ons’ bedrijf. Maar volgens mij kan dat ook niet zonder rendement.

Weer bedankt voor alle stemmers en de vele reacties. Echt machtig mooi!
We gaan zondag genieten van een dagje Brabant. We hebben er vorige week een lief klein nichtje, Renske, bijgekregen. Dat gaan we even bewonderen.
Tot maandag.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Judith

  Ha Ha wat leuk, wij zorgen dat de (brabantse) worstebroodjes warm zijn. Zie jullie zondag! Gr Judith

 • no-profile-image

  Chantal (dochter van Hein en Annemarie)

  Hoi Ellen
  Wij stemmen met heel de familie op jou.
  Nog veel plezier.We blijven je volgen.
  Doe je best meid.

  Groetjes van:
  Fam. Verhagen Schijndel

 • no-profile-image

  jan

  goed gedaan ellen ga zo verder,
  nog vijf weekjes
  groetjes jan.

 • no-profile-image

  Hennie

  Hoi Ellen ik heb genoten van je ontstuimige collum , je hebt beslist ook journalistiek talent VAN MIJ EEN DIKKE TIEN ga zo door groetjes Hennie

 • no-profile-image

  jo

  goed zo ellen ga zo nog even door

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.