Home

Achtergrond 192 x bekeken

Onderzoek naar misbruik kip Nyenrode gesloten

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft het dossier na onderzoek naar misbruik van een kip bij een ontgroeningsritueel bij studenten van Nyenrode gesloten. Volgens de LID heeft het onderzoek geen enkele steun opgeleverd voor de juistheid van de melding.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming kreeg op 19 september 2007 een melding over onder meer misbruik van een kip bij een ontgroeningsritueel bij studenten van Nyenrode. Volgens het LID hebben het bestuur van de studentenvereniging van Nyenrode en het bestuur van Nyenrode alle medewerking aan het onderzoek verleend.

"Bij onderzoeken in het verleden naar aanleiding van vermeend misbruik van dieren bij ontgroeningsrituelen van studentenverenigingen stuitte de LID over het algemeen op een muur van stilzwijgen. In de media is wellicht de indruk gewekt dat ook Nyenrode en de betreffende studentenvereniging zwijgzaam waren. Dit is een onjuist beeld", aldus de LID.

Of registreer je om te kunnen reageren.