Home

Achtergrond 160 x bekeken

Olieprijs onder 90 dollar

De olieprijs is vandaagag onder de grens van 90 dollar gedoken. De prijsdaling hangt samen met verwachtingen dat het oliekartel OPEC de productie volgende week zal opschroeven.

In New York noteerde een vat ruwe olie (159 liter) 89,35 dollar, een daling van 1,75 dollar.

Een week geleden naderde de olieprijs de grens van 100 dollar. Dat hing samen met de grote vraag naar olie, terwijl ook speculaties een rol speelden. De prijs bleef deze week onder druk staan door een explosie in een pijplijn in de Verenigde Staten. Vrijdag bleek dat de oliebevoorrading in de VS niet al te zeer zal worden verstoord.

Ministers van de OPEC komen volgende week bijeen in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Verschillende ministers hebben de afgelopen dagen gezegd bereid te zijn om de productie te verhogen, zodat de prijs kan dalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.