Home

Achtergrond 160 x bekeken 1 reactie

Oliebedrijven moeten minder CO2 uitstoten

Oliemaatschappijen moeten minder CO2 uitstoten bij de productie van benzine, diesel en andere brandstoffen.

Een Europese ontwerpwet kreeg vandaag steun in de milieucommissie van het Europees Parlement, op voorstel van PvdA'ster Dorette Corbey.

Doel is dat de uitstoot tussen 2009 en 2020 met 10 procent daalt. "Oliemaatschappijen kunnen raffinaderijen efficiënter maken, minder olie laten weglekken uit pijpleidingen en stoppen met het affakkelen van overtollig gas'', somt Corbey op.

Daarnaast is het bijmengen van plantaardige olie in brandstoffen een oplossing. Maar niet alle biodiesel stoot minder CO2 uit, waarschuwt de PvdA'ster. Bij de productie van mais en koolzaad voor biodiesel is veel CO2-veroorzakende kunstmest en vervoer nodig.

Het wetsvoorstel moet in januari nog goedkeuring krijgen van het voltallige Europees Parlement en daarna van de gezamenlijke EU-landen. Daar zijn aarzelingen bij landen met grote oliemaatschappijen, zoals Groot-Brittannië en Nederland.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    minder autorijden ,dan heb je ook minder files

Of registreer je om te kunnen reageren.