Home

Achtergrond 188 x bekeken

Nederland doorstaat herfststorm

Nederland heeft de eerste herfststorm achter de kiezen. Volgens het KNMI was het ,,wat de wind betreft een gewone storm.'' Toch schreef de storm van afgelopen vrijdag geschiedenis; de waterstanden waren de hoogste sinds 1953.

De wind en de waterstanden hebben zich volgens het KNMI perfect aan de voorspellingen gehouden ,,een voltreffer.'' Af en toe werd windkracht 9 bereikt, de sterkte waarop gesproken wordt van een storm.

Komende week krijgt het weer juist winterse trekjes, met toenemende kans op lichte vorst en misschien zelfs wat natte sneeuw. In de Alpen hebben ze al de nodige sneeuw voor de kiezen gekregen, het spookt er behoorlijk. Het extreem slechte weer met zware sneeuwval en storm heeft al enkele levens geëist. In de Alpenlanden geldt een code oranje, de op een na hoogste waarschuwingsfase. Wintersporters kunnen op de hoogte blijven van de actuele situatie via meteoalarm.eu.

De wind en verse sneeuw zorgen voor lawinegevaar. Volgens het Duitse KNMI viel in de nacht van zaterdag op zondag op grote hoogte 1 meter sneeuw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.