Home

Achtergrond 180 x bekeken 3 reacties

NMV: te vroeg voor melktermijnmarkt

De plannen voor de oprichting van een termijnmarkt voor melk komen te vroeg. Er is nog te weinig vrij verhandelbare melk aanwezig om die markt goed te laten functioneren. Als er wel voldoende is, is de termijnmarkt goed om inzicht te krijgen in de opbrengst van melk.

Dat stelt peter ten Hoeve van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) naar aanleiding van de oprichtingsplannen voor een melktermijnmarkt. Termijnmarkthandelaren zijn positief termijnmarkt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  De retail zal alles op alles zetten om de prijs op de termijnmarkt zo laag mogelijk te houden. Hierdoor krijgt men een sterkere onderhandelingspositie bij de cooperaties

 • no-profile-image

  dirk

  dan zal de retail wel zelf eerst melk moeten hebben maar misschien kunnen ze die wel uitschakelen omdat ze geen partij zijn

 • no-profile-image

  ton

  Ben het volledig met melkveehouder eens. Het gevaar is dat men bij een hoge termijnmarktprijs de boeren bij de coöperaties zal wegtrekken en zo een grotere melkplas naar de termijnmarkt brengt . Wat er vervolgens gebeurt als de marktmacht door de (inkopers op de) termijnmarkt bepaald wordt laat zich raden; de prijzen kelderen en we zijn terug bij af.
  Het is toch niet toevallig dat er juist op dit moment over een termijnmarkt gesproken wordt nu de opbrengstprijzen voor de melkveehouder omhoog gaan.
  Als de termijnmarkt voordeel voor de veehouder bracht had men deze wel in een tijd met lage prijzen opgericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.