Home

Achtergrond 166 x bekeken 3 reacties

Ministers opgeroepen tot snelle actie transgene gewassen

Partijen uit de levensmiddelen- en diervoederindustrie hebben de ministers van LNV, VWS, VROM en EZ in een brief verzocht om snelle actie met betrekking tot transgene gewassen.

De briefschrijvers voorzien desastreuze gevolgen indien de EU de huidige nultolerantie voor niet toegelaten gewassen handhaaft. Het areaal transgene gewassen wordt steeds groter, waardoor het moeilijker wordt om niet-transgene producten te importeren.
Voor het tekort aan grondstoffen wat daardoor ontstaat zouden nauwelijks alternatieven beschikbaar zijn waardoor bijvoorbeeld diervoeders niet meer tegen acceptabele kosten in de EU kunnen worden geproduceerd. De schrijvers, waaronder de verschillende Productschappen, vrezen dat hierdoor de veestapel en vleesproductie in de EU sterk zal krimpen. Voorgestelde maatregelen zijn een versnelde toelatingsprocedure en een realistischere drempelwaarde voor gewassen die elders al wel goedgekeurd zijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ard

  Sluit ik me helemaal bij aan Jan, dit is geen probleem voor de boeren, dan maar wat minder afzetten in het buitenland, komt de prijzen ten goede. Nul tolerantei gewoon handhaven, het geeft niks dat het voer duur is, zo worden levensmiddelen ook niet beneden de kostprijs verkocht, lang leve de schaarste!

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  ja want het zou toch een ramp zijn moest de veestapel inkrimpen!!
  Voor de vleesindustrie mischien wel ,maar voor de boeren....
  vraag maar aan de zeugenhouders.

 • no-profile-image

  jelle

  Wat gebeurt er als de veestapel inkrimpt.
  Nou ik weet het wel teweing vlees in de EU wil zeggen dat dit vlees geimporteerd moet worden van buiten de EU.
  Ja buiten de EU waar ze wel al gewoon de transgene producten (en misschien nog wel veel meer wat erin thuis hoort) in het diervoeder stoppen.
  Dus krijgen wij deze producten alsnog binnen.
  Daarbij wil ik nog opmerken wie van de lezers die iets tegen transgene producten hebben gaan wel eens buiten de EU op vakantie en eten hier vlees?

Of registreer je om te kunnen reageren.