Home

Achtergrond 188 x bekeken

Minister Verburg op 'ziekenbezoek' in Alphen aan den Rijn

Na een paar maanden langer wachten dan gepland, komt landbouwminister Gerda Verburg morgen alsnog kijken naar de Alphense bomen.

Met in haar kielzog het Alphense Kamerlid Liesbeth Spies en twee onderzoekers laat de landbouwminister zich in Alphen informeren over bomenziektes. Dit meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Verburg komt hiervoor speciaal naar Alphen, omdat de gemeente veel geld uittrekt voor onderzoek naar de veelal onverklaarbare aandoeningen waarmee veel bomen te kampen hebben. Zo is ruim 90 procent van de Alphense kastanjes ernstig ziek.

Omdat de ziektes veel ernstiger zijn dan in eerste instantie werd aangenomen, ontstijgt de problematiek Alphen inmiddels. Verantwoordelijk wethouder Groen in ’t Wout hoopt dan ook dat Verburg geld beschikbaar stelt voor een diepgravend onderzoek om achter de oorzaken en gevolgen van de ziektes te kunnen komen.

Alphen heeft niet alleen landelijk gezien een voortrekkersrol, op het gebied van onderzoek naar de ziekteverschijnselen. Zelfs vanuit onder meer Duitsland en Oostenrijk zoeken overheden contact met Alphen, om meer te weten te komen over de bomenziektes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.