Home

Achtergrond 168 x bekeken

Minder overtredingen residuen groente en fruit

In 2006 heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) minder overschrijdingen aangetroffen van de norm voor resten bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Zowel het Nederlands product, als import bleek schoner.

Circa 3 procent van het Nederlands product overschreed in 2006 de wettelijke norm voor residuen (MRL), blijkt uit het onderzoek van de VWA. De ingevoerde producten scoren op dit punt slechter. Deze schommelen rond de 10 tot 15 procent. In ongeveer 3.350 monsters werden vorig jaar 6.700 residuen van ongeveer 172 stoffen gevonden.

Opvallend is de hoge frequentie van overschrijdingen bij Nederlandse andijvie. Circa 12 procent blijkt de norm te overschrijden. Circa 9 procent van de Spaanse paprika voldeed vorig jaar niet aan de wettelijke norm. Er werd vooral veel overschrijding van de norm voor methiocarb aangetroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.