Home

Achtergrond 171 x bekeken

Meer onderzoek naar kindermishandeling in 2007

Het aantal onderzoeken naar mogelijke kindermishandeling zal dit jaar stijgen tot ruim 18.000. Dat baseert de MOgroep Jeugdzorg op basis van cijfers per 1 oktober. Het is een stijging van 30 procent vergeleken met 2006.

Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK), onderdeel van Bureau Jeugdzorg, begon in 2006 in 13.815 gevallen een onderzoek. Dat was een stijging van 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Uit recent onderzoek naar de aard en omvang van kindermishandeling in Nederland blijkt dat in 2005 naar schatting ten minste 107.200 kinderen thuis werden mishandeld.

"Zowel het publiek als professionals aarzelen steeds minder vaak bij vermoedens van kindermishandeling contact op te nemen met een AMK", zegt Hans Lomans, bestuurslid de brancheorganisatie MOgroep Jeugdzorg. "Hierdoor kan in een vroeg stadium worden vastgesteld of er daadwerkelijk sprake is van kindermishandeling en de veiligheid van het kind beter worden gewaarborgd."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.