Home

Achtergrond 153 x bekeken

Meer gevaar op biologische ziektes op werkvloer

Het risico om tijdens je werk een biologische ziekte op te lopen wordt steeds groter. Vooral mensen die werken met dieren, in de afvalverwerking, medisch personeel en vliegtuigbemanningen lopen risico's.

Ziekten die ze gemakkelijker dan anderen oplopen zijn SARS, vogelgriep, cholera, dengue, schimmels en infectieziekten. Dat stellen deskundigen in een rapport van het waarnemingscentrum van het Europese Agentschap voor Veiligheid en gezondheid op het werk.

Volgens het centrum in het Spaanse Bilbao overlijden er elk jaar 320.000 werkenden aan overdraagbare ziekten, van wie ongeveer 5000 in de Europese Unie. ,,Biologische risico's worden vaak nog steeds onderschat, ook al kunnen zij buitengewoon schadelijk zijn voor Europese werknemers in letterlijk iedere bedrijfstak'', aldus het agentschap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.