Home

Achtergrond 218 x bekeken

MRSA op bijna helft Canadese varkensbedrijven

Op 45 procent van de varkensbedrijven in Ontario, Canada, is de MRSA-bacterie aanwezig.

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Guelph naar de aanwezigheid van de ziekenhuisbacterie bij varkens en varkenshouders.

Een kwart van de varkens op de 20 onderzochte bedrijven is besmet, verspreid over 9 bedrijven. Er is geen verschil tussen verschillende leeftijdsgroepen. Bij 20 procent van de deelnemende varkenshouders is de MRSA bacterie aanwezig.

Alleen op bedrijven waar ook varkens besmet zijn komt besmetting bij mensen voor. Het percentage besmette mensen is in de varkenssector vele malen hoger dan in de gemiddelde Noord-Amerikaanse bevolking. Deze resultaten wijzen op een verband tussen MRSA bij mensen en varkens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.