Home

Achtergrond 150 x bekeken 5 reacties

LTO verzet zich tegen aanscherping mestnormen

Zolang meetresultaten de noodzaak niet aantonen verzet LTO zich tegen aanscherping van de gebruiksnormen voor mest.

Dat zegt bestuurder Peter Brouwers in een interview in Boerderij dat morgen verschijnt.

"We zitten er heel strak in", zegt Brouwers. "De gebruiksnormen zijn afgeleide van de toetsdiepte van nitraat in water. Het meten bepaalt heel sterk de gevonden concentraties. Daarover is nog discussie", aldus de portefeuillehouder mest en mineralen van LTO.

Het wachten is nog op een brief van de ministers Verburg (LNV) en Cramer (Vrom) over meetdiepte. Zolang metingen geen aanleiding geven tot aanscherping zal LTO daar de strijd tegen aangaan. "Wij willen een standstill van de normen van 2007", zo verduidelijkt Brouwers het standpunt van LTO.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tijd voor een

  belangenbehartigers, kom snel met een eigen partij voor meer inspraak.
  Ben er van overtuigd dat het werkt, tel de aantal boerenbedrijven en alles wat z'n kost er moet verdienen en je hebt ruim voldoende stemmen.

 • no-profile-image

  dirk

  Ik meende in deze krant gelezen te hebben dat lto met de nieuwe mestwetgeving kon leven Maar dankzij de vakbonden dus niet Het zou de boerderij sieren om daar ook eens over te informern want het blijkt nu maar weer dat de vakbonden gewoon gelijk hadden

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Ook bij LTO is eindelijk het "kwartje" gevallen. Eerst goede afspraken en controles in heel Europa en dan verscherping. We willen niet het braafste kindje zijn en alleen maar betalen en extra regels opgelegd krijgen.

 • no-profile-image

  Josë

  Naar mijn inziens gaat het hier niet om de bodemgesteldheid maar om de norm te verlagen zodat meer mest afgevoerd moeten worden wat meer geld oplevert voor LNV

 • no-profile-image

  T de Jong

  Blij dat LTO ook door heeft dat men de uitstoot van de samenleving (depositie) en de natuurlijke achtergrondbelasting op het bord van de boeren probeert te leggen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.