Home

Achtergrond 234 x bekeken 2 reacties

LTO Noord stapt uit faunabeheer

LTO Noord trekt zich terug uit de Faunabeheereenheid (FBE) voor Noord Nederland.

De reden is dat gemaakte afspraken in de FBE met natuurbeherende organisaties, grondbezitters en jagers vastlopen bij de provincie. Boeren en tuinders lijden in toenemende mate schade als gevolgd van tekortschietend wildbeheer. Naast ganzen wordt schade veroorzaakt door onder andere knobbelzwanen, hazen, eenden en vossen.

"Van het beheerplan komt in de praktijk niks terecht", zei voorzitter Siemen Ruiter van LTO Noord van provincie Noord-Holland tijdens de jaarlijkse Dag van LTO Noord. "Als de provincie uitvoering ervan blijft tegenhouden, heeft het voor LTO Noord geen zin meer om in de FBE te blijven participeren."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dirk

    Worden ze bij lto eindelijk verstandig het zou tijd worden Laat ze ook hun eigen onderhandelaars bij de provincie terug trekken want dat moet hier eingenlijk een vervolg van zijn

  • no-profile-image

    G.peters

    Je kunt tegenwoordig niet meer overleggen met het faunabeheer,en de milieumaffia,want wat zij zeggen dat moet en ZAL gebeuren.Maar mijn voorspelling komt uit:er komt een binnenlandse oorlog,tussen de boeren-jagers,en het faunabeheer.Neem nou het overschot aan wilde zwijnen,die wel alles kapot mogen maken,maar als de boeren een schadeclaim indienen geeft die maffia niet thuis. Oorlog dar komt er......

Of registreer je om te kunnen reageren.