Home

Achtergrond 174 x bekeken

LNV scherpt regels aan wegens Britse vogelpest

Het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij heeft vandaag een dubbele reinigings- en ontsmettingsverplichting ingevoerd voor transporten van pluimvee en pluimveeproducten.

Dit is gebeurt nadat werd vastgesteld dat het bij de vogelpestbesmetting in Engeland om de H5N1-variant gaat. Het ministerie heeft de transporten van de afgelopen periode geïnventariseerd. Er is één transport van kuikens geweest in oktober uit de regio waar het getroffen Britse bedrijf ligt.

Volgens een woordvoerder ging het om een locatie op 50 kilometer afstand van het bedrijf. De dieren uit dit transport worden klinisch beoordeeld en er wordt bloed getapt.Volgens LNV is er de afgelopen week geen vogeltrek geweest van West naar Oost.

Lees ook Vogelgriep Engeland is H5N1-variant

Of registreer je om te kunnen reageren.