Home

Achtergrond 189 x bekeken

Kroonprins spreekt meer tot verbeelding dan water

Kroonprins Willem-Alexander zat de afgelopen dagen in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá een Zuid-Amerikaanse conferentie over waterbeheer voor. De Colombiaanse pers was meer geïnteresseerd in de persoon van de prins dan in de conferentie.

Een eenzame Nederlandse vlag verwelkomde de prins bij de ingang van het statige Radisson Hotel, waar de conferentie werd gehouden. Talloze mensen, vooral vrouwen, wilden met hem op de foto, totdat hij er genoeg van kreeg en tot snelheid maande.

Willem-Alexander toonde zich overigens tevreden over het verloop van de conferentie. In de milenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties staat dat in 2015 voor de hele bevolking de toegang tot drinkwater en de adequate afvoer van afvalwater moet zijn geregeld. Vooral dat laatste is in Zuid-Amerika, waar het veel regent, een probleem. "Het probleem is groot, maar het is oplosbaar'', aldus de prins.

Hij toonde zich ingenomen met het feit dat er al contacten bestaan tussen Zuid-Amerikaanse landen en India. "Dat is een voorbeeld voor Latijns Amerika, want het heeft alle soorten geografie en klimaten.'' India heeft zich ten doel gesteld om in 2012 de hele problematiek van voorziening en afvoer van water geregeld te hebben. En India, aldus de prins, is een land dat het probleem zelf kan oplossen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.