Home

Achtergrond 145 x bekeken

Koninklijke familie wint geding tegen pedoclub

Pedofielenvereniging Martijn mag geen foto's van kinderen van de koninklijke familie meer op de eigen website publiceren.

Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald. Prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Maurits en prinses Marilène hadden een kort geding aangespannen tegen de pedoclub nadat vorige week afbeeldingen van hun kinderen op de internetpagina waren verschenen.

Volgens de rechtbank maken de foto's inbreuk op het portretrecht en de persoonlijke levenssfeer van de leden van het Koninklijk Huis. Bovendien hield de rechter rekening met het karakter van de website, die de kinderen "in verband brengt met pedofiele wensen en gedragingen''.

Martijn had tegengeworpen dat een bezoeker de afbeeldingen op het forum van de internetpagina had geplaatst. Het zou onmogelijk zijn te garanderen dat dit in de toekomst nooit meer zou gebeuren. De rechtbank was het hier echter niet mee eens. "Niet valt in te zien waarom de vereniging het forum niet zo kan inrichten dat daarop slechts berichten worden geplaatst nadat controle heeft plaatsgevonden.''

De Rijksvoorlichtingsdienst liet weten dat de koninklijke familie "zeer verheugd'' is over de uitspraak. Zij is niet alleen blij dat de eigen kinderen nu bescherming krijgen, maar ook dat jurisprudentie is ontstaan voor soortgelijke kwesties. "We hopen dat andere ouders die met dit probleem te maken krijgen hierdoor ook geholpen kunnen worden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.