Home

Achtergrond 209 x bekeken

Konijnensector wil verder met monitoring

De LTO vakgroep konijnenhouderij vraagt subsidie voor een praktijknetwerk dat het werk van het netwerk Monitoring konijnenhouderij moet voortzetten.

Doel is te komen tot een goed functionerend early warning sys­tem voor de konijnenhouderij. Dit meldt secretaris Irma van
Kreij van de vakgroep.

Binnen het project Netwerken in de veehouderij heeft de afgelopen twee jaar een netwerk gedraaid dat heeft gewerkt aan een early warning system. "De groep heeft veel bereikt, maar er moet ook nog het een ander gebeuren", aldus Van Kreij.

Wat is bereikt, is dat vijf gespecialiseerde dierenartsen volop hebben meegedraaid in het netwerk en hun kennis en krachten hebben gebundeld. Zij leveren inhoudelijke informatie en geven aan welke informatie van belang is voor de konijnen houders.

Het is de bedoeling dat er een signalerings- en waarschuwingssysteem komt voor ziekten in de konijnenhouderij. Zo kunnen konijnenhouders bijvoorbeeld in een vroeg stadium worden gewaarschuwd voor een besmettelijke ziekte als myxomatose.

Wat het netwerk verder aan het monitoringssysteem wil toevoegen zijn gegevens uit de Technisch Economische Administraties van de verschillende bedrijven en gegevens van GD, slachterijen en veevoerindustrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.