Home

Achtergrond 1267 x bekeken 2 reacties

Koe is klimaatpositief talent

Het CLM probeert een hetze tegen de oer-Nederlandse koe te ontketenen, stelt NMV-voorzitter Peter ten Hoeve. "Het centrum zou geen opdrachten meer moeten krijgen nu het halve waarheden verkondigt."

Volgens het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) vormt de koe een aanslag op het milieu, een volstrekt foute weergave van de werkelijke feiten.

Groene planten groeien van CO2. Een weiland slobbert per hectare jaarlijks 20.000 kilo broeikasgas op. Gras legt CO2 veel efficiënter vast dan bijvoorbeeld bos of natuurgebied. Dit komt doordat de melkveehouder het land onderhoudt en bemest, waardoor zeer efficiënte groei plaatsvindt en dus optimale CO2-opname.

Koeien eten gras en andere plantaardige producten waar de mens niets mee kan. Hieruit produceren ze melk en vlees. Doordat koeien duizenden kilo’s gras eten, is het logisch dat niet alle vastgelegde CO2 in de koe kan achterblijven. Hierdoor stoot een koe methaan uit. Dit wordt omgezet tot CO2, wat weer door het gras wordt opgenomen.

De koe en het gras maken deel uit van een prachtige milieuvriendelijke kringloop op het melkveehouderijbedrijf.

Het is dan ook schandalig dat het CLM in de Telegraaf van zaterdag 3 november een tirade houdt tegen de koe. Deze quasi-wetenschappers vertellen maar het halve verhaal en schilderen hierdoor de melkkoe negatief af. Het CLM is hierdoor ongeloofwaardig geworden. De NMV roept daarom opdrachtgevers op, geen opdrachten meer te gunnen aan het CLM.

Opdrachtgevers als Rabobank, zuivelindustrie, productschappen, CR Delta, veevoerindustrie, LTO, NAJK, maatschappelijk organisatie en overheden zouden CLM echter moeten mijden, omdat de medewerkers naar bepaalde conclusies toewerken met halve waarheden en de melkveehouderij daarbij bewust schade berokkenen.

Koeien zijn een waardevolle aanvulling voor de maatschappij en het milieu, en vormen geen aanslag op onze leefomgeving, omdat ze leven op groene energie. De koe is een natuurtalent en heeft haar plaats en status in ons landschap ruimschoots verdient!

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H.A.H.

  Het mag toch geen wonder meer heten dat zulke quasi wetenschappers zoveel onzin de wereld insturen had ik allang begrepen. Ze begrijpen niet dat ze zelf minstens net zulke grote aanslagen op het milieu plegen (buiten hun auto en kachel om), hebben ze kennelijk nooit over nagedacht want hier heb ik ze nog nooit over zien schrijven of horen spreken.

 • no-profile-image

  jan sloot

  Helemaal mee eens. Moeten ook wij maar een keer een actie starten als die van lekker dier tegen deze (onze) bedrijven.
  Als we ballen hebben (hebben de biggen in de kroket nu ineens ook) moeten we de toeleveringsbedrijven hierop beter aanspreken. Bedenk ook eens dat de dierfanatici deze gegevens op hun eigen manier misbruiken om onze consument bang te maken.

  Bedenk eens wat er met soja gebeurd voordat het in een koeien maag komt. Al die tofu en soja melk die door dit soort mensen wordt gegeten en gedronken. Bedenkt dat ook zij bijdragen aan de ontbossing van onze aarde. Nu moeten zij het toch niet gekker maken..
  Onze koeien eten het afval van dit soort dierfanatici en nu moet deze afvalverwerker voor hen, onze koe het zelfs ontgelden.

  Het wordt tijd dat we dit soort wetenschappers en dier fanatici bij elkaar moeten zetten, in een soort Oostvaarderplassen gemeenschap. Dan mag staatbosbeheer er af en toe enkele pijl en bogen in gooien, eens kijken hoelang zij vegetariër blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.